Edward Riedl (M)

Partier ska vara bidragsberoende

DI har i en artikel kommit fram till att partierna i Sverige är bidragsberoende för sin verksamhet. I artikeln framställs det som något negativt. Jag menar tvärtom att det är riktigt bra. Alla andra alternativ till finansiering av demokratin är sämre. Om de politiska partierna inte levde på bidrag så skulle de istället vara beroende av andra intressen som på många andra håll i världen. När företag, fackföreningar eller enskilda köper politiskt inflytande riskerar politiken att bli korrumperad. Så till skillnad från DI så anser jag att de politiska partierna även i framtiden ska vara beroende av bidrag (partistöd).

 

Läs mer här. http://www.di.se/artiklar/2014/7/8/politiska-partier-fast-i-bidragsberoende/

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

  1. JonasE

    När skall vi få veta sanningen om vilka företag som redan nu köpt politiskt inflytande i Moderaterna??……… Schlingmann själv har ju sagt att Moderaterna tar emot pengar från stiftelser som tagit emot pengar från företag……………vilka då??.
    Bara stiftelsen Fria media har ju givit Moderaterna ca 100 miljoner de senaste 30 åren enligt ledningen för Fria Media ( detta till och med 2007, så det är mer än så, då det är + 7 år till av bidrag där ), men vilka är det i sin tur som på detta sätt anonymiserat sina bidrag ??………….Moderaterna har en del att lära i öppenhet !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.