Edward Riedl (M)

Hur ska S och MP få en statsbudget genom riksdagen?

Inför valet påpekade vi från alliansen att det faktiskt inte fanns ett röd-grönt alternativ till alliansregeringen. Jag har själv skrivit många bloggar om att Sverige bara har hade ett regeringsalternativ i valet 2014. Nu ser vi en helt oförberedd minoritetsregering ta form av än så länge S och MP. Så länge inget alliansparti hoppar över för att riva sönder de reformer de varit med att genomföra de sista 8 åren så kommer en sådan regering sannolikt inte ens att kunna bildas. Då måste Löfven springa tillbaka till V igen och försöka få med dem i regeringen. En regering bestående av S, MP och V blir fortfarande en svag och helt oförberedd regering som dessutom kommer att ha svårt att få igenom sin budget i Sveriges Riksdag. Alliansen regerade Sverige på det sättet framgångsrikt de senaste 4 åren. Men vi hade till skillnad från de röd-gröna förberett oss tillsammans. Jag tror väljarna kommer att fästa större vikt vid just detta nästa gång de går till valurnorna.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

  1. Skattebetalare

    Kommer du ens att sitta med i nya Riksdagen?
    Att Sverige regerades framgångsrikt de senaste 4 åren är du nog en av de få som tycker många av dina moderatvänner har nu visat sitt rätta ansikte och denna gång röstat med SD!
    Er förda politik har bara gynnat de som har det bäst ställt i samhället och skapat större klyftor i samhället därav er valförlust.
    Moderaterna är det parti som gått mest tillbaka så det bör du fundera över.

  2. Daniel Johansson

    Hej.
    De du glömmer att nämna det är att ni lyckades med detta med stöd av Sverigedemokraterna. Ni hade fått förbereda er hur mycket ni vill ni hade ändå inte majoritet utan Sd. Och nu har ni dessutom under fyra år lyckats med bedriften att spä på missnöjet bland befolkningen och på så vis ökat väljarstödet för detta rasistiska part. Det är på tiden att ni borgerliga partier ser er skuld i deras framfart.

  3. John

    Ja nu gäller det att ta fram den Moderata prestigen å rösta emot i allt , att väljarna har sett till att resultatet blivit så är mindre viktigt . Man minns väl vilket jä-la liv de blev när vänsterblocket spräckte budgeten som Alliansen la . Nu ska vi ge igen enligt du å partikollegorna , sandlådenivå . Man blir allt annat än imponerad .

  4. Anders

    Ni regerande tack vare stöd av SD. Men det är inte mitt största problem nu…
    Du är medveten om att för åtta år sen när moderaterna tog makten, så hade SD bara nån futtig procent som bäst.
    Det är tack vare er förda politik som SD blivit tredje största parti. Detta är tragiskt men sant.
    Hur handskas de ansvariga med detta? Fredrik och Anders avgår, de hoppar av från politiken, de rymmer.

    Tack för att ni lyckades med konststycket att få ett rasistiskt parti att blir tredje störst i sverige

  5. JonasE

    vad hände med ”vi tar ansvar” och ”vi skall aldrig sätta oss i knäna på SD”……….det senaste har ni ju gjort i en hel mandatperiod, och det första visar sig bara vara tomma ord………..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.