Edward Riedl (M)

Dråpslag mot Norrland att lägga ner Bromma flygplats

När S och MP nu vill lägga ner Bromma flygplats är det inget mindre än ett dråpslag mot Norrland och stora delar av Sverige utanför Stockholm. Jag varnade innan valet för vad som skulle hända med flyget om de röd-gröna skulle bilda regering. Tyvärr fick jag rätt. Socialdemokraterna viker snabbt ner sig mot miljöpartisterna i fråga efter fråga. Igår skrev jag om just faran med röd-grön flygpolitik på aftonbladets debattsida.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Lennart Forsberg

    Jag är gammal nog att minnas beslutet från 1983, som sa att Bromma-trafiken skulle upphöra redan då… så i mitt huvud har Bromma levt på övertid riktigt länge.
    Det är naturligtvis tråkigt (och opraktiskt) för oss resenärer att en flygplats försvinner, men det är också opraktiskt (och tråkigt för de närboende) med en flygplats mitt inne i en stad.
    Som lantis från norra Sverige vill jag givetvis ha kvar Bromma.
    Men om jag bott i Stockholm hade jag säkert haft en annan åsikt. Då hade jag hellre sett nya bostäder på Bromma-fältet – för det är ju bostäder huvudstaden behöver, inte flygbuller och miljöföroreningar…

  2. Leif

    Måste nog bara vara borgare som ser det farliga i detta. Skulle jag bo i Bromma skulle då inte jag vilja ha en flygplats mitt i stan.

  3. Per-Ola Moström

    Vilket ”dråpslag”?

    Det tar 20 minuter med buss mellan Arlanda och Bromma och 20 minuter med tåg med Arlanda Express!

    Heatrow i London har dubbelt så mycket trafik än Arlanda. De har 2 banor och Arlanda 3 banor!
    Kapacitet finns på Arlanda!

  4. JonasE

    Så för att några Moderata latskaft tycker att det tar för lång tid från Arlanda in till Stockholm så är det ett dråpslag ??………..dråpslagen mot Norrland har ju kommit under hela Alliansens mandatperiod – då att bo på landsbygd bara blivit dyrare och dyrare med Allianspolitiken………

  5. Magnus Fröberg

    Men är det verkligen s+mp på riksplanet som har dessa tankar? Är det inte i Stockholms statshus dessa funderingar finns? Det är en viss skillnad.

  6. Hur så?

    Dråpslag mot Norrland? Riedel det är ju Stockholm stad själva som vill lägga ner Bromma flygfält! Dråpslag mot Norrland kan man kalla det att du inte stred för Norrbottniabanan när ni hade makten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.