Edward Riedl (M)

Den som lovar allt kommer att göra folk besvikna

Den som lovar allt kommer att göra folk besvikna i slutändan. Det spelar ingen roll om det är tre röd-gröna partier i Sverige som innan valdagen lovade allt till alla eller Donald Trump i USA. Politik är att prioritera, ofta mellan flera goda alternativ. Trumps installationstal var en fortsättning på valrörelsen och handlade om allt bra som skulle hända men helt utan plan att faktiskt kunna leverera det. När politiker agerar populistiskt och lovar mer än de kan hålla skapar det politikerförakt och undergräver politikens möjligheter. De röd-gröna partierna har visat att de inte kunnat leverera särskilt mycket av det som de gick till val på och detsamma lär gälla för Trump i USA.

 

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

  1. Jonas E

    Du menar som Alliansen gjorde folk besvikna alltså – fagra löften som inte ens en majoritetsregering, och 8 år i regeringsställning klarade av att uppfylla !……….. Tomma tunnor = Moderaterna !.

  2. Stefan

    Menar du på fullt allvar att du inte förstår att en minoritetsregering KAN ha LIIITE svårt att uppfylla löften? Med den utgångspunkten tycker jag att sittande regering levererat rätt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.