Egons blogg

Telia = inget ansvar?

 

Hur länge ska vi i glesbygden finna oss i, att vara utan fungerade telefoni och larmsystem, för att belastningen blir för stor? Televerkets representant säger i TV, att det inte är deras fel, när larmen i Borgafjäll inte fungerar under högsäsong för turismen. Det är kommunens ansvar. Hur tänker man?

När vi köper vatten av kommunen, är det kommunen som svarar för att rören funkar och det kommer vatten, när vi vrider på kranen.  Det är samma sak med larmsystemen, kommunen svarar för larmen och köper trafikutrymme av Telia, alltså är det Telia, som svarar för att det funkar.

Den 15-16 januari 2013 träffade Region 8 (8 inlandskommuner) Post & telestyrelsen tillsammans med Telia. Här lyfte vi fram de problem, som uppstod när kopparledningarna monterades ned. Min förväntning var, att de skulle bli en förbättring av telenäten i glesbyggden.

Ska vi kunna utveckla turistnäringen i glesbygden, krävs att telenäten klarar högsäsongerna i fjällen. Jag tycker att alla inlandskommuner, stoppar all utbyggnad av vindkraften och förstärkning av elnäten, som krävs för att få strömmen söderut. Vi inlandskommuner kan inte fortsätta med vår flathet, vi måste markera att vi finns och vill utvecklas. Demokratin bör vara lika i hela vårt land och tillåta oss i glesbygd att utvecklas, genom att ha tillgång till fungerande modern teknik.

Vi måste tro på oss själva och sluta att förvänta oss stöd från de folktätare kustområdena i vårt län. Om ingen har förstått det, så är det länge sedan vi slutade med röksignaler här i inlandet, men efter nedmoteringen av ledningarna, så verkar det som att Telia förväntar sig att vi ska återgå till det.

”Undervisning är att tillägna sig konsten att utnyttja kunskaper”, av Alfred North Whitehead

En kommentar

  1. Pingback: Intressant tanke | I min lilla värld…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>