Egons blogg

Vem sätter nivån?

image

(Klicka på bilden för större text)

Detta är en reservation som Åseles högste politiker skrivit. I innehållet finns inget, som har med en reservation att göra. En som säger sig representera demokratin, reserverar sig mot att beslutet tagits med stöd av minoritetsskyddet. Minoritetsskyddet är till för att demokratin inte ska kunna missbrukas. Det tycker han är fel, en demokratins förespråkare.

I det mittersta stycket, röjer han sin okunnighet om hur det praktiskt fungerar i en kommun eller är det ett försök att smutskasta oppositionen? Det är inga pengar som ”frusit” inne, allt pågår som vanligt. Det är bara projekteringen av Bofinken, som gjort en paus och några pengar för ombyggnad av Bofinken under 2014 finns inte. Beslut om ombyggnad av Bofinken, saknas också. Det finns inga fakta i övrigt, kring hans påståenden kring ökade kostnader, datorer och asfaltering. Det finns beskrivit i min blogg i går.

I tredje stycket sätter han nivån på den politiska debatten. Är det så här, vi förväntar oss att kommunens högste politiker ska uttrycka sig? Samverkan innebär inte att man ska vika sig för majoriteten i alla frågor. Vår vädjan att lyfta ut ärendet om Bofinken, redan vid arbetsutskottets möte, fann ingen förståelse hos majoriteten.  Om man lyssnat till det, hade frågan varit i ett annat läge.

Att hålla sig till sakfrågan och komma med sakliga argument, är något vi tycker ska vara riktmärke. En reservation av det här slaget, är under lågvattenmärket och inte en rad är rätt. Inte ens paragrafen för ärendet är rätt, det ska vara § 8 och inte § 6.

”Dumhet är alternativ intelligens” av Tage Danielsson.

En kommentar

  1. Jerry Sellin

    God kväll Egon!

    Inte för att på något vis peka finger, men vårt kommunalråd, tillika KS-ordförande mm, är inte, och kommer förmodligen aldrig få titeln ” Åseles högste politiker ”, då den rollen i den kommunala världen alltid innehas av Kommunfullmäktige-ordföranden, då det är just kommunfullmäktige som är det högst beslutande organet i kommunen/kommunerna.

    När det i övrigt gäller punkten ” Ombudgetering ” så tror jag vi 2 har lite olika syn på saken.
    Dock så hade det varit önskvärt ifall du/ni i Åkl hade varit lite tydligare i er framställan när ni minoritets återremmiterade hela ” Ombudgeteringen ”, genom att kanske belysa att det endast var projekteringen av Bofinken ni var emot.

    Då hade kanske läget sett lite annorlunda ut.

    Hur som helst, så måste vi alla som medverkar i Åseles politiska processer börja försöka få till en dialog över alla politiska gränser, och framför allt i det beslutande rummet, då jag är helt övertygad om att vi alla enbart vill Åseles bästa, ( även om vi alla kanske har lite olika vägar dit ).
    Börjar vi sitta ner och lyssna på varandra, så är jag säker på att vi alla till slut kan vara något så när överens om vägen framåt.

    Ha en fortsatt trevlig kväll.
    Mvh Jerry Sellin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.