Egons blogg

Svar på dessa frågor, avgör vad som är lögn?

 

Att kalla någon för lögnare, när man inte har någon annan lösning på den uppkomna situationen, är en alldeles för enkel väg.
”Det vore bättre om respektive parti talar om vad man själv gjort, vill göra eller vem som ska företräda dom. Istället så sprider man osanningar om de övriga” skriver Peter i sin blogg. Ingen dum idé, men varför börjar han inte själv och föregår, som det goda exemplet.

  1. Han kan till ex. börja med att tala om vilka insatser han gjorde för att behålla fyra företag och femton arbetstillfällen i Fredrika. Datum, insats och vilka som gjorde vad, ger ett tydligt svar.
  2. Trettiofem personer flyttar från Fredrika och vilka insatser vidtogs för att stoppa det? Enklast är även här, att komma med datum, insats och vilka personer som var delaktiga i insatsen.
  3. Hur stor blev nettobesparingen av förändringen av Fredrika skola? En redovisning av den samhällspåverkan som förändringen orsakade är på sin plats.
  4. I ambulansfrågan skulle det vara bra med datum, deltagare på förhandlarna och vilka som drev frågan på att ha en ambulans och inte en akutbil. I detta sammanhang kanske vi kan få veta vad som var viktigast, kommunens budget eller befolkningens trygghet eller ”storebrors” höjda finger. Ni kanske bara hade att ställa in er i ledet? Det är för enkelt att skylla bara på landstinget.

Det är några frågor han kan börja förklara för väljarna.
Det är väljarna i Åsele, som kryssar fram sitt kommunalråd och det respekterar vi. Om det nu är så, att det är mig Peter åsyftar i sin blogg, förväntar jag mig att han bevisar min lögn eller ber mig om ursäkt.

”Det är bättre att lära sig sent än aldrig” av Publilius Degas.

 

En kommentar

  1. Kerstin

    Bra frågor som förtjänar raka svar från kommunalrådet!

    Jag kan bara svara för vårt företag och vår familj. Vi har trots många försök inte kunnat få någon dialog med de styrande i Åsele efter beslutet att förändra Fredrika skola. Ingen har kontaktat oss för att försöka få oss att stanna kvar, varför vet jag inte. Tycker att det är konstigt att så många andra kommuner tog kontakt med oss för att erbjuda lokaler, men ingen från Åsele ….. Istället får man läsa att det inte är ovanligt att företag flyttar, att vi sviker bygden, att vi är i en nischad bransch (helt fel) och nu senast att vi skulle ha flyttat hur om helst eftersom vi hade rekryteringsproblem (undrar vem som skapade detta) och var trångbodda. Vi hade kunnat löst de eventuella problem vi hade, för vi ville verkligen vara kvar i Fredrika. Det måste vara lättare att behålla ett växande företag med stabil ekonomi än att försöka ragga upp lycksökande dagsländor som bara finns kvar så länge bidragen räcker.

    Trånga lokaler – vi hade långt gångna planer på att gör ett entresolplan på delar av lokalen i Fredrika för att lösa detta. Detta är både ÅNS och Peter Lindström väl medvetna om.

    Rekryteringsproblem – utan en F-9 skola på orten är det svårt att få yngre att flytta till Fredrika. Som förälder är man mån om att barnen ska ha det bra och vilken förälder vill flytta till en ort där barnen måste åka skolbuss minst 2 timmar varje dag? Vi var dessutom på Frekab redan ett antal föräldrar med barn i skolan som skulle komma att påverkas negativt av förändringen.

    SFI – jag hjälpte till att skicka in 11 st ansökningar till SFI i januari 2012. Vet att det minst var 4 st till ansökningar från Fredrika. Av dessa 15-16 ansökningar var 4 st från anställda på Frekab. Vid ansökningarna angavs att de ville gå SFI i Fredrika, men det var helt omöjligt för kommunen att ordna. Hade dessa 15 nyinflyttade Fredrikabor fått chansen att gå SFI i Fredrika på tider som passade dem hade Frekabs rekryteringsproblem minskats rejält.

    Svika bygden – vi kämpade för att kunna utveckla Fredrika och i och med det hela Åsele kommun. När man kommer till vägs ände och inser att det vansinniga beslutet kommer att genomdrivas oavsett vilka konsekvenser det får, då måste man mycket motvilligt ge upp tanken att bo kvar i Fredrika. Vi blev svikna av de styrande som helt saknar framtidstro.

    Nischad bransch – NEJ! Vi anställer unga, nyinflyttade osv och lär upp dem själva. Att kunna prata med varandra är viktigt (SFI).

    Vanligt att företag flyttar – Där svamlas det rejält, vilket företag flyttar utan mycket starka skäl? Att flytta är inte enkelt, vi kollade runt i kommunerna och kände oss för bland företagare och politiker. Eftersom våra anställda är vår viktigaste tillgång ville vi få med oss dem och de som inte flyttade skulle kunna ha möjlighet att pendla.

    Jag känner mig djupt kränkt av dessa lögner och vill ha en ursäkt av Peter Lindström, fast det lär jag nog aldrig få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.