Egons blogg

Nu är vi på gång!

 

En arbetsvecka har nu gått efter valdagen. Det blir förändringar på många ställen i vårt samhälle. En viss tillbakagång för S i många inlandskommuner och vad det beror på får vi gissa oss till. Vi får hoppas att alla politiska partier inser, att det är genom samarbete vi når framgång. Det tål att sägas fler än en gång, att partipolitik hör inte hemma i små inlandskommuner. Här måste vi alla hjälpas åt.

I Åsele står vi inför samma uppgift som Löfvén på riksplanet, men vi har inget SD att manövrera ut. Här i Åsele finns det betydligt bättre förutsättningar, för att få till ett starkt styre där ingen behöver stå utanför, får vi hoppas. Lägger man bort partipolitik, jantelagen, hämndbegär och skadeglädje, kommer alla minnas kommande mandatperiod, som den när vi vände trenden.

Ett av det viktigaste i detta sammanhang är, att politiker ägnar sig åt politiken och tjänstemännen sköter verksamheten, efter den beställning politiken gjort. Sedan måste medborgarna förstå, att en politiker inte kan gå in och ändra i verksamheter utan demokratiska beslut. Detta är självklart för många, men det finns många som inte har förstått hur det fungerar, bland både politiker, tjänstemän och medborgare.

Jag ser ljust på kommande mandatperiod och hoppas att alla ”rensat bordet” inför kommande möten och har blicken framåt. Alla behövs.
Trevlig helg!

”Var inte rädd för att ta ett stort steg när det är nödvändigt. Du kan inte ta dig över en klyfta med två små hopp” av okänd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.