Egons blogg

”Det som göms i snö, kommer upp i tö”.

 

Nu har vi använt oss av två månader av år 2015 och vi har haft ytterligare ett dialogmöte i Åsele, som refereras av Linnea Lindberg på följande vis: ”Igår (23/2) hade vi ett dialogmöte på Kaffestugan, där ca 30 intresserade personer hade infunnit sig. Kommunledningen pratade om vad de påbörjat arbeta med sedan starten 1/1-15, och hur arbetet fortskrider. Det blev en bra dialog mellan åhörarna och kommunledningen, där flera olika frågor dryftades. Under två timmar hann vi prata om allt från ambulans-frågan, Åseborg, ensamkommande flyktingbarn till Region Västerbotten, Åslia och Kvällån. Både medborgare och politiker verkade uppskatta träffen, och det bestämdes att vi kommer fortsätta med dialogträffar ungefär 1 gång i kvartalet. Att medborgarna får komma till tals och berätta vad de tycker är viktigt i Åsele, är något vi värdesätter och det kommer utvecklas mer framöver”!
Ja nu vet ni det, som inte var där. Det kommer flera dialogmöten.

Att överta den politiska ledningen i Åsele, är som att uppleva en vårvinter. Det töar fram saker, som få har känt till. Vi arbetar lugnt och metodiskt för att få olika saker på plats. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga i besluten. De som ropar efter snabba förändringar får ha tålamod och måste lära sig, att en trapp städas uppifrån, för att nå bästa resultat.

Vad alla politiker måste lära sig, är att hantera det fria ordet. Det är inte bra att skriva på olika media och racka ned på olika förslag, aktiviteter och tjänstemän, utan att först deltagit i en dialog eller pratat med berörda tjänstemän. Det kan vara till stor skada för både tjänstemän och sakfrågor, då sanningen inte alltid är känd av den som skriver. Delta fysiskt i debatten och göm er inte bakom en dator. Vi har tjänstemän som kan svara direkt på era frågor och på så vis undviker vi en massa felaktiga spekulationer. Vi vill inte bara höra vad som är fel, vi vill ha bra och konstruktiva förslag på vad som ska göras, för att saker ska bli bättre.

I morgon är det den första mars och våren inträder i Skåne. Vårkänslan har också infunnit sig i Åsele och snön har töat bort på många ställen. Hur kommer det att se ut på alla gräsmattor, som har används som bilparkeringar under vintern? Vi kan börja fundera på hur det kan komma sig, att med mindre folk i Åsele, behövs det mera parkeringsplatser.

Åsele kommun är en vacker kommun, med en tätort, uppbyggt med torg och gator, som i en liten stad. Alla medborgare kan bidra med, är att göra Åsele kommun ännu mer attraktivt att bo i eller flytta till. Om alla håller sin närmiljö snygg och städad, blir det så.

”Ge utrymme för mer entusiasm och mindre likgiltighet”! (okänd)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.