Ekergårds mat & biologi

Beslutsångest : jag och valet i det lilla landet

Jag har hela mitt vuxna liv haft problem med beslutsångest*. Det som är nytt är att detta är första valåret jag har beslutsångest om vad jag ska rösta på. I boken Sluta älta och grubbla : lättare gjort med kognitiv beteendeterapi av Olle Wadström och Daniel Ekvall, finns en psykologisk metod att övervinna beslutsångest. Frågan om det verkligen är rätt att använda psykologi när det handlar om demokratin? Om inte demokratiska val är något som man faktiskt får grubbla och älta över?

 

IMG_20180820_175607

Man ska tydligen posta självporträtt för att bygga kontakt med läsaren. Så här är en badrumsspegel-bild med mitt röstkort.

 

* Jag har till och med en tatuering om beslutsångest. För att påminna mig att jag inte ska grubbla och älta, har jag tatuerat ett citat av den amerikanska, konstnären Jenny Holzer: “Ambivalence can ruin your life”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>