Friskvård!

Nordmalings kommun vill profilera sig som en arbetsgivare som satsar på en bra arbetsmiljö och stimulera till hälsofrämjade aktiviteter för sina anställda. Det är bra och det borde alla arbetsgivare göra. Medarbetare som är friska och känner arbetsglädje är motiverade till att göra ett bra jobb för sin arbetsgivare. Det borgar för en positiv utveckling av verksamheter. Vi anställda har möjlighet till en friskvårdstimme i veckan eller ett friskvårdsbidrag på max 1700 kr per år för friskvårdsaktiviteter. Kommunen har också utbildat ett antal hälsoinspiratörer som ska stimulera anställda till olika friskvårdsaktiviteter. Det är positivt! Nu stimuleras vi till att göra olika friskvårdsaktiviteter genom att delta i “Hälsobingo”.

Den andra sidan är en arbetsgivare som utsätter anställda för systematiska kräkningar. Jag är en av dem. Det finns nog inget som skapar mer ohälsa än att utsättas för något sådant. Det finns inget som förstör motivationen så totalt som att uppleva en arbetsgivare som vill göra sig av med dig. Vi lägger ner massor med tid till att skapa dokument som syftar till att motarbeta kränkningar. Till vilken nytta? Är det bara hyllvärmare eller “läpparnas bekännelse”?

Arbetsmiljöverket har tillsyn över arbetsgivare så att arbetsgivare erbjuder sina anställda en bra arbetsmiljö. Jag kommer att göra en anmälan till Arbetsmiljöverket så de får granska Nordmalings kommuns sätt att behandla sina arbetstagare och i synnerhet granska förekomsten av systematiska kränkningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>