Visa vördnad!

Förra helgen besökte jag min snart 95-åriga mor i Mölndal. Hon har förmånen att vara frisk och alert. Med ett minne som få och bor själv i ett stort hus och klarar allt själv. Nästan… Det viktigaste för välbefinnandet är social samvaro. Med stigande ålder förlorar man sina vänner. Mamma har inga kvar – alla har gått bort. Mamma blev mycket sämre i våras när den sociala samvaron försvann. Nu köper vi tjänster åt mamma några timmar, tre dagar i veckan för social samvaro. Det har gjort hela skillnaden och nu leker livet igen. Jag skulle verkligen önska att alla äldre fick möjlighet till samvaro och inte behöver sitta i ensamhet. Jag är helt övertygad om att äldre skulle vara mycket friskare och må mycket bättre om de fick möjlighet till social samvaro. Det är ett fattigdomstecken att vi inte har råd att ge hemtjänsten den tid som våra äldre så väl behöver. Det är alla äldre värda!

I helgen lämnades det in en komplettering av anmälan till Arbetsmiljöverket. Arbetsgivaren tycks inte ha någon ambition att ändra sitt beteende. Alla arbetstagare har fått möjlighet att besvara en medarbetarenkät. Min åsikt tycks inte vara av intresse…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>