Dags att ta ansvar!

För alla anställda i Nordmalings kommun är kommunstyrelsen anställningsmyndighet. Ytterst ansvariga för alla anställda är kommunstyrelsen, dvs 13 förtroendevalda politiker med 13 ersättare. Kommunstyrelsen väljs av kommunfullmäktige, dvs de politiker vi väljer i valet vart fjärde år. Alla ledamöter i kommunstyrelsen sitter också i kommunfullmäktige. I kommunstyrelsens uppdrag ligger att bl a leda och samordna personalpolitiken dvs förhållandet mellan kommunen som arbetsgivare och dess arbetstagare. Kommunstyrelsen har beslutat om olika riktlinjer, planer och policys. Så långt är allt väl.

Kommunstyrelsen har också ett uppföljningsansvar för den kommunala verksamheten. Hur fungerar den? Den första december förra året fick jag besked om att jag skulle sägas upp. Nu ett år senare är jag fortfarande anställd som barn- och utbildningschef. Dessutom har kommunen nu två barn- och utbildningschefer. Hur kan dessa 13 förtroendevalda i kommunstyrelsen försvara för sina väljare att kommunen låtit 890 000 kr (lön + löneskatt + sociala avgifter + pensionsavsättningar + försäkringskostnader) av skattebetalarnas pengar bara flyta iväg? Hur länge ska detta bara få fortgå?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>