Åren går

1 december förra året fick jag besked om att kommunen hade för avsikt att säga upp mig. Den 16 december 2015 fick jag ett bud när kommunen ville köpa ut mig som jag avvisade. Det skulle ha förorsakat mig en mycket stor ekonomisk skada som jag inte ville acceptera. Jag kände mig helt trygg i att inte acceptera arbetsgivarens bud och istället bli uppsagd och föra talan inför Arbetsdomstolen.  Arbetsgivaren saknade saklig grund för uppsägning. Det går ganska lätt att räkna ut det ekonomiska utfallet om man vinner en sådan process. Nu ett år senare (på dagen!) får jag åter ett bud som är om möjligt än sämre än för ett år sedan. Det tar jag som en spark i skrevet!

Min ambition är att ha kvar min anställning tills jag går i pension 2021-03-30, helst längre om lagstiftning och hälsa tillåter. För varje månad som jag erhåller lön är jag nöjd och konstaterar att min ekonomiska skada vid avslut av anställningen har minskat. Jag har ingen ambition av att avsluta min anställning snabbare än jag måste. Dock accepterar jag inte hur arbetsgivaren har och fortfarande behandlar mig som anställd och jag kommer att fortsätta att agera för att få mina rättigheter tillgodosedda enligt Lagen om anställningsskydd, Arbetsmiljölagen och förekommande kollektivavtal. Jag ser fram emot att få föra talan inför domstol beträffande arbetsgivarens agerande och därigenom få offentliggöra arbetsgivarens agerande sedan 24 augusti 2015. Jag är övertygad att media och allmänhet kommer att häpna över det materialet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>