Dags att utkräva ansvar!

Vart fjärde år har vi möjlighet att välja vilka som ska företräda oss i kommun, landsting och riksdag. Det är också ett tillfälle att utvärdera vad våra förtroendevalda har gjort och om vi inte är nöjda kan vi utkräva ansvar och inte välja om dem som misskött sig.

Jag vill påminna medborgarna i Nordmaling om hur majoriteten den senaste mandatperioden på ett mycket allvarligt sätt använt skattemedel på ett oansvarigt sätt. Genom att säga upp mig som Barn- och utbildningschef utan att ha saklig grund för uppsägning har kommunen slösat bort drygt 3,3 miljoner kr. Det är väldigt allvarligt att skattemedel har använts på detta oansvariga sätt. Medel som så väl hade behövt i förskola och skola. Många fler barn och elever hade kunnat få bättre förutsättningar att lyckas i sitt lärande för dessa pengar.

Om kommunen ändå hade valt att säga upp mig utan saklig grund hade kostnaden kunnat begränsats till 1,2 miljoner kr enlig LAS, Lagen om anställningsskydd. Istället valde kommunen att försöka få mig att sluta genom att bedriva systematisk mobbning under 14 månader. Några timmar innan vi skulle träffas i tingsrätten valde kommunen att skriva under en för kommunen mycket dyr uppgörelse. Även jag är en förlorare, då jag förlorar ca 1 milj kr om jag ser till min livslånga inkomst. Genom ett amatörmässigt agerande har mycket stora kostnader åsamkats kommunen helt i onödan. Det är väldigt allvarligt att skattemedel har använts på detta oansvariga sätt.

Det är dessutom ytterst allvarligt att kommunstyrelsen som var ansvarig för min anställning tillät att en anställd utsattes för systematisk mobbning under 14 månader. Dock faller ansvaret allra tyngst på Madelene Jacobsson som ordförande som har det yttersta ansvaret. Det går inte för alla som sitter i kommunstyrelsen att skylla ifrån sig med att de inte visste. Enligt kommunallagen har kommunstyrelsen ett tillsynsansvar för alla verksamheter i en kommun. Hur man än vänder och vrider sig har man inte tagit sitt ansvar.

Vilka ska få fortsatt förtroende att sköta kommunens angelägenheter och förvalta kommunens skattemedel? Du kan utnyttja Din demokratiska rättighet på valdagen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.