En framtid att längta till

Det är vi som delar den här planeten nu som avgör framtiden. Våra barn kommer att fråga oss vad vi gjorde när vi stod inför klimathot och miljöförstöring. Miljöpartiet de gröna går till val för att vi vill kunna svara att vi tillsammans förändrade historien och byggde en bättre värld för både människor, djur och natur.

1 binda ihop Sverige med tåg som går i tid – vi vill bygga banor för höghastighetståg samt rusta upp och bygga ut järnvägen i hela landet.

2 gynna klimatsmart och ekologisk mat – vi vill införa en skatt på importerat kött där antibiotika har överanvänts i djurhållningen.

3 rädda våra hav och vatten – vi vill stoppa spridningen av plast, gifter och skadliga ämnen samt skydda fler marina områden.

4 att människor ska ha mer makt över sin tid – vi vill genomföra reformer som sänker normalarbetstiden och ökar människors möjligheter att påverka sin arbetstid och sina arbetsvillkor.

5 satsa på barns och ungas psykiska hälsa – vi vill steg för steg förverkliga en köfri barn- och ungdomspsykiatri.

6 stå upp för en human flyktingpolitik som värnar asylrätten – vi vill ge familjer rätt och möjlighet att återförenas, införa

permanenta uppehållstillstånd och särskilt värna sjuka och unga.

Isberg

Vill du veta mer?

Läs vårt nationella valmanifest här.