Politik för företagande inte emot!

När jag läser olika tidningar så återkommer ett par frågor som många är oroliga över. Sverige är ett litet land i starkt behov av både import men i behov ännu mer av en fortsatt hög export. Den osäkerhet som råder inom politiken skapar en osäkerhet som innebär ett bekymmersamt läge för jobb och tillväxt. Jag läste om flera restaurangägare som stod i startskottet att expandera och vidga sin verksamhet som inte törs just nu då en höjning av restaurangmomsen och dessutom arbetsgivaravgiften för unga under 26 år kommer att innebär ökade kostnader. Vi kan inte ha en politik som begränsar tillväxt och försvårar för företagande då kommer vår välfärd inte att fortsätta att utvecklas.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Underlig vecka!

Av , , 3 kommentarer 2

Den gångna veckan har varit den mest underliga veckan i mitt liv. Oavsett på vilken plats jag varit, vem jag har träffat så har alla haft ett stort behov av att prata, reflektera, vad var det som hände? hur kunde det bli så här? Till viss del är det politiska kaoset väntat. Alla Alliansföreträdare har under hela valkampanjen varit tydliga med att en rödgrön röra kommer att innebär osäkerhet eftersom Stefan Löfven före valet inte kunde berätta med vem eller vilka han tänkt regera tillsammans med. Tydligt är att frågetecken väcks över hur regeringen kommer att se ut, vilka partier kommer att ingå? Kommer Löfven att kunna få igenom en budget? Det finns idag fler frågor än svar och svaren kommer troligtvis att komma men under tiden råder en stor ovisshet vilket är tydligt bland människor i vårt samhälle.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

Vi svävar i stor ovisshet!

Av , , 5 kommentarer 2

Efter att valresultatet stod klart sent söndag kväll uppstod en underlig känsla hos många. Alla partier utom SD förlorade valet. Vad händer nu? En stor osäkerhet spred sig över hur Sverige ska fortsätta att styras. Omvärlden reagerar också på valresultatet och vilket visar sig olika vis. Sveriges talman i Riksdagen ska nu försöka hitta ett regeringsalternativ som har störst möjlighet att bilda regering. Hur denna regering sedan ska kunna driva igenom sin budget återstår att se. Det är ett otroligt komplicerat läge. Jag blir också orolig när ryska företrädare tycker det är bra att (S) kan bli det parti som bildar regering då de ser en mer Rysslandsvänlig hållning från (S) än från Alliansregeringen. Sverige behöver en stabil regering för att kunna fortsätta driva aggresiv politik för vår fortsatta utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

Röster utan budskap!

Av , , 18 kommentarer 5

I mediabruset av alla valanalyser kan jag inte låta bli att reflektera över ett par saker. Alla etablerade partier har blivit ifrågasatta över vilken politik de driver och det visar valresultatet med stor tydlighet. Jag tycker det är intressant att SD tar en plats i kommunfullmäktige i Lycksele utan att en enda kandidat för partiet har berättat vad de vill göra för Lycksele. Är det inte intressant vad ett parti vill arbeta för i vår kommun? I Umeå är det samma fenomen och här kommer även Feministiskt initiativ in i kommunfullmäktige. Jag tycker detta är intressant, innan valet visade media på hur många som läste partiernas olika valmanifest för att kunna hitta rätt parti att rösta på, hur ska man tolka dessa yttringar när man kan få röster utan att presentera vad man vill åstadkomma?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

18 kommentarer

Ovissheten är stor!

Av , , 4 kommentarer 4

En dimmig måndagmorgon och det är en väldigt oviss morgon att vakna upp till. Vår statsminster har lämnat in sin och regeringens avskedsansökan, vi har en rödgrön minoritet som ska försöka bilda regering. Ett stort stöd för Sverigedemokraterna innebär olika konstellationer i riksdagen. I Lycksele har många ropat högt på en förändring och på förnyelse. Tyvärr tog inte tillräckligt många ansvar och gick från ord till handling och vi vaknar upp till ett fortsatt socialdemokratiskt styre i kommunen. Nya utmaningar väntar!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

En betydelsefull dag !

Nya Moderaternas valfilm inför dagens val till Riksdag, Landsting och Kommun.
Allt börjar med jobben !

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera
image

Kampanj hela vägen !

Kampanj in i det sista. I går var jag i Vindeln och kampanjade tillsammans med Elli-Marie och Jeanette. Det är tydligt att intresset är stort för Alliansens politik och de som besökte Moderaternas valstuga hade många bra synpunkter om den politik som vi driver. Efter kampanj Vindeln tillbaka till Lycksele och Allianskampanj utanför ICA supermarket. Vi kampanjar ända in i det sista för att övertyga människor om behovet av en stabil fortsatt utveckling av hela Sverige .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera
IMG_4601[1]

Kampanj med sång och musik!

Av , , 2 kommentarer 1

I går satsade vi tjejer i Alliansen på en lite annorlunda kampanj. Vi hade bjudit in Gun Renman att spela och sjunga på Torget i Umeå och mellan sångerna pratade vi politik. Det var många som stannade till och lyssnade på vad vi hade att säga och i nuläget i slutet av valspurten känns det som om det behövs lite andra grepp för att nå mäniskor.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer