Omgiven av idioter

Jag känner ibland att jag är omgiven av idioter, när jag redan har tänkt klart och är på väg in i planeringsstadiet och har allt i princip redan fixat. Jag är röd/gul, Mina medarbetare är inte så röda som jag är så de är långt bakom mig i min planering och mina tankebanor. Frustrationen växer och jag förstår inte varför de inte är lika entusiastiska som vad jag är. Ni som inte läst eller lyssnat på boken omgiven av idioter- gör det! Det är en otroligt spännande bok som beskriver olika personligheter och hur tokigt det kan bli när man inte inser vilka människor du ska kommunicera med och vilka människor du har omkring dig. Det är en bok som visar hur svårt det är med kommunikation och att ska man nå fram med sitt budskap så måste man fundera på vem mottagaren är och hur den reagerar. Jag ler igenkännande vid flera tillfällen när jag läser boken och kan med ett litet leende se vilken färg olika personer har och då förstår jag bättre reaktioner och mottagande.

Elisabeth Björnsdotter Rahm

Bli först att kommentera

Många som ska slåss om kakan!

Av , , 3 kommentarer 0

Det är val i höst. Det har under lång tid varit tyst från den rödgröna regeringen, det har inte kommit nya lagförslag eller satsningar utan man ha legat lågt och bidat sin tid. Nu presenterar regeringen sin vårbudget med satsningar inom många områden för att visa att man ser helheten. Det finns många bra satsningar och jag tycker de har försökt se var behoven finns men vid närmare granskning så blir det inte mycket över till varje kommun, region eller landsting. Det är många som ska dela på vårbudgeten.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

Förändring är spännande men ibland kan man fundera vad förändring står för och vad det innebär. Är förändring nödvändig eller innebär det att vi i slutändan endast lurar oss själva att tro att det blivit en förbättring. Jag läste en artikel om att vi skulle inrätta servicetekniker inom vård och omsorg. Vad ska en sådan servicetekniker uppnå? När jag började min karriär inom sjukvården i mitten av 1980-taleet så fanns det vårdbiträden och värdinnor som gjorde det lilla extra, som hjälpte undersköterskor och sjuksköterskor i det dagliga arbetet för att ge patienten en så bra vård och omsorg som möjligt. Att hitta på nya namn på funktioner kommer inte att leda till den förbättring vi är ute efter.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Spännande mentorskap!

Jag har blivit inbjuden att vara mentor i Moderatkvinnornas mentorprogram. Min adept är en kvinna från Västernorrland som är aktiv inom kommunpolitiken. Att vara mentor är ett spännande uppdrag och det är lika givande för mig som mentor som jag hoppas att det är för den kvinna som är min adept. Jag tror att många behöver ett bollplank, någon att få små tips och råd av och där man kan diskutera sig fram till olika lösningar på frågeställningar, Generellt tror jag att vi är dåliga på att stötta varandra och det var en av anledningarna till varför jag sa ja till att bli mentor. Spännande !

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Oroande utveckling

Valet i Ungern där Viktor Orban och hans parti Fidesz vann valet är kanske inte så förvånande utifrån den utveckling vi sett under en längre tid i Ungern. När man ser vilka partier som var först ut att gratulera Orban till segern så är det inte heller så förvånande. Det är en ultrahögervind som blåser fram i Ungern och många fler länder och det är inte positivt med nationalistiska partier som styr stora betydande länder i Europa. Jag ser med oro på utvecklingen och det är absolut inte den utvackling jag vill se

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Storebror ser dig!

”Storebror ser dig”, det är ett gammalt och beprövat uttryck som ibland kan låta skrämmande och skapa en otrygghet. I vissa fall är det säker så fortfarande men i många fall tycker jag att det underlättar med gemensamma register och en samordning för att underlätta informationsöverföring. Nu föreslår den rödgröna regeringen en nationell läkemedelslista vilket jag ser fördelar med. All information om läkemedel som har skrivits ut till en person på recept och om läkemedel som har hämtats ut på ett apotek samlas på ett ställe, oavsett vem som skrivit ut receptet. Det kommer att minska möjligheterna till överförskrivning vilket är positivt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera
påsk

Glad Påsk

Jag önskar alla mina läsare en riktigt Glad Påsk. Jag tänker ta påskledigt från min blogg den kommande veckan. Återkommer den 9 april

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Bra att Fridolin vaknat!

Av , , 1 kommentar 2

Ibland blir jag så trött, nu presenterar utbildningsminister Gustaf Fridolin nyheten att barn som rör sig mer höjer sina studieresultat. Detta är verkligen inte en nyhet, det är en realitet som varit tydlig under väldigt lång tid. Nu ska Skolverket föreslå hur med rörelse kan bli en del av vardagen i grundskolan för att eleverna ska höja sina studieprestationer. Stillasittande är vanligt och alldeles för få unga rör på sig tillräckligt. Regeringen anser att det är viktigt att skolan tar tillvara på de möjligheter som finns under skoldagen för att engagera eleverna, både flickor och pojkar, till mer fysisk aktivitet. Mer rörelse i vardagen kan främja elevernas utveckling och hjälpa dem att nå utbildningens mål. Tack för att Gustaf Fridolin också vaknat!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

1 kommentar

Spännande uppdrag

Av , , 6 kommentarer 6

Jag är en engagerad person och det innebär att jag tycker det är spännande att få frågan om nya uppdrag . Jag har med åren lärt mig att säga nej till vissa uppdrag då tyvärr dygnet fortfarande har 24 timmar. I veckan har jag tackat ja till uppdraget som vice ordförande i Stiftelsen Fistulasjukhuset i Etiopien. Det är en stiftelse där alla politiska partier är närvarande och är en av flera aktörer som driver sjukhuset som specialiserat sig på att operera omskurna kvinnor med skador efter förlossning. Ett spännande uppdrag som jag ser fram emot.

Elisabeth Björnsdotter Rahn (M)

6 kommentarer

Landsbygden måste fungera när statsborna åker dit och kopplar av!

Av , , 15 kommentarer 16

Ibland tror man inte att man hört riktigt rätt så jag har lyssnat ett antal gånger på Stefan Löfvens citat när han presenterar (S) landsbygdsprogram där tyngden ligger på att hela landet ska leva. Han börjar storstilat med att berätta om alla satsningar men nämner givetvis inte höjningar på vägtrafikskatt, fordonsskatt, dieselskatt, flygskatt mm. Det Stefan Löfven säger i en rad ordalag som har sammankopplats till att (S) i sin satsning på landsbygden anser att det är viktigt att vi har en landsbygd som fungerar när statsborna vill komma ut på landet och koppla av kanske inte är korrekt citersat Jag förstår andemeningen i hans uttalande även om det lämnade lite väl öppet för andra tolkningar .
Oavsett så förväntar jag mig mer av vår statsminster !
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

15 kommentarer