Förhandlingar väntar!

Alla nyhetsmedia domineras av Grekland och den ekonomiska situation som landet befinner sig i. På sociala medier sprids bilder och kommentarer med spekulationer om vad som kommer att hända. I dag ska Greklands premiärminister Tsipras träffa EU:s statsöverhuvuden och regeringschefer för att försöka komma överens om en väg ut ur krisen för Grekland. Att landets finansminister avgick igår ses av många som något positivt för att kunna förhandla ur ett annat perspektiv. Jag tycker fortfarande att det är skrämmande att ett land har skygglappar på och saknar insikt i att de är ansvariga för sitt eget land, det är inte alla andra EU länders ansvar att rädda Grekland.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Det finns ingen Quick fix!

Av , , 4 kommentarer 2

Vad kommer att hända i Grekland? Omvärlden håller andan och är osäkra på vad nästa steg kommer att bli. Det vi ser nu är konsekvenserna av ett land som inte har tagit ansvar, som inte ser att det i slutändan är grekerna själva som måste lösa den kris som landet befinner sig i. Det vi ser är resultatet av en vänsterstyrd politik som tycker att det är alla andras ansvar. Jag tycker det känns märkligt att ett land så tydligt säger nej till de låneavtal som landet fått och samtidigt ställer krav på att andra länder ska skriva av Greklands skulder. Det vi vet är att det inte kommer att finnas någon ”Quick fix” och att det kommer att bli långa och många förhandlingar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer
Nya kort 033

Sommar Lycksele levererar!

Av , , 4 kommentarer 0

En ny häftig rondell prydnad har dykt upp. Kan inte låta bli att reflektera över den och att den samtidigt gör reklam för den kommande Motorveckan. Det är det största årliga evenemang som genomförs i Lycksele och det lockar otroligt många besökare varje år. Detta år ska Lycksele Sportklubb göra ett samarrangemang och fira våra tre stora ishockeyhjältar. Moa Viklund som tagit SM-guld med sitt Linköpings HC, Melker Karlsson som tagit SM-guld med Skellefteå och efter det skrivit ett fantastiskt kontrakt med San José Sharks, David Rundblad har som enda Lycksele spelare och Västerbottning vunnit Stanley Cup. Tre stora hockeyhjältar som firas stort under Motorveckan!

Elisabeth Björnsdotter Rahm(M)

4 kommentarer

Utredning om äldreomsorgen!

Här kommer ännu en utredning. Den rödgröna regeringen i överenskommelsen med Vänsterpartiet har tillsatt en utredare som ska ta fram en nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen. Utredaren ska ta fram förslag för högre kvalitet och ökad effektivitet inom äldreomsorgen, bättre förebyggande insatser. Utredaren ska också föreslå en tryggad personalförsörjning samt komma med konkreta förslag inom en rad andra områden. Det är ett jätte stort arbetet att greppa över och jag hoppas att utredaren tar hänsyn till att vi lever i ett avlångt land med väldigt olika förutsättningar. Utredningen ska vara färdig 31 mars 2017.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Kan man få ett bättre omdöme?

Jag är inte överdrivet intresserad av fotboll men kunde inte låta bli att titta på när Sveriges U21 landslag vann EM-guld i går kväll. Att vinna ett EM guld på straffar visar på jämnheten mellan lagen men Sverige är bäst när det gäller. Jag läser nu på morgonen hur olika media beskriver det svenska U21 landslaget. På en sport sida skriver man ” Det är ett lag som engagerar hela Sverige, ett lag att älska, som aldrig ger upp och som bjuder på sig själva. De utstrålar glädje, gemenskap och en vilja som mot alla odds räckte hela vägen till EM-guld. Mångfalden är styrkan, både vad gäller bakgrund och rent fotbollsspecifika spetsegenskaper. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, alla är lika mycket värda”. Jag funderar om man kan få ett bättre omdöme.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Höj skatten för alla!

Av , , 2 kommentarer 3

I går var det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Stefan Löfven höll sitt första tal som statsminister med ett rekordlågt förtroende i ryggen. Många politiska kommentatorer hoppades innan Stefan Löfvens tal få höra nya reformer eller åtminstone nya förslag. Inget kom, istället får vi alla från och med den 1 juli acceptera otroligt många skattehöjningar. Vi kommer alla att påverkas mer eller mindre och detta är inte rätt väg att gå för att öka sysselsättningen och fortsätta att stärka Sverige. Detta är de vallöfte som (S) gick till val på. Höj skatten för allt och alla!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Intensiv helg !

En otroligt intensiv helg har passerat. Det är så häftigt att se så många människor i Lycksele och det lämnar positiva signaler om en kommun med potentialer. I helgen har en rad olika evenemang bidragit till denna folkfest. Det är bland annat Lappland Soccercup i fotboll, Lapplandsveckan i Husbondliden, Hästveckan, Rallycross som lockat en stor del av tillströmningen av människor till Lycksele. Vissa evenemang fortsätter under veckan och detta är bara början på allt som sker i sommarLycksele.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Lågt förtroende!

Av , , 2 kommentarer 3

Enligt nya opinionsundersökningar så fortsätter väljarstödet för den rödgröna regeringen vara lågt. Stefan Löfven har dessutom ett lågt förtroende som statsminister . Vice statsminister Åsa Romson får ett väldigt lågt stöd av väljarna. Det är kanske inte konstigt när vi har en miljöminister/vice statsminister som hoppas att vädrets makter ska lösa problemet med mycket mygg. Det är inte en seriös hantering av en fråga. En annan opinionsundersökning visar att Allianspartierna är större än den röd/gröna regeringen tillsammans med Vänsterpartiet. Förtroendet är lågt men presenterar man inga konkreta förslag och en trovärdig politik så blir utfallet tydligt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

Sociala företag en bra väg in!

Socialt företagande är ett spännande koncept. Det finns ett tydligt regelverk för social företag och det är viktigt att se ett socialt företag som en tillgång i en kommuns näringsliv. En offentlig aktör får inte stå som ägare till ett social företag men de får köpa tjänster och på annat sätt bidra till bra förutsättningar. Jag tycker det är viktigt att alla kan delta på arbetsmarknaden 100% av sin förmåga och här är sociala företag en bra möjlig väg in till den reguljära arbetsmarknaden. Det finns planer på att starta upp fler sociala företag i Lycksele och det är en positiv utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera

Stor razzia!

Jag läste i en tidningsartikel att en stor världsomspännande razzia genomförtsmot olika internetleverantörer, webhotell och andra som har säljer illegala läkemedel via sociala medier. I Sverige har Läkemedelsverket, Polisen och Tullverket samverkat i operationen, som omfattat insatser mot både införsel och försäljning av olagliga läkemedel i landet. Denna razzia har resulterat i att ett 60-tal sidor kunnat stängas ner, Tullverket har genomfört cirka 700 kontroller som resulterat i över 26 200 beslag av tabletter, kapslar och ampuller av främst dopingmedel och narkotikaklassade läkemedel. De vanligaste avsändarländerna var Thailand, Indien och Rumänien. Denna typ av försäljning av illegala läkemedel har ökat och därför är detta tillslag en droppe i havet av all den försäljning som sker. Det är bra att man gör razzior av denna typ för att visa att det inte är fritt fram och att det finns en kontroll.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Bli först att kommentera