Förakt hör inte hemma någonstans inte heller i vård och omsorg

 

Jag slutar aldrig att förvåna mig över hur vi människor tänker. Hur kan man överhuvudtaget tänka sig att arbeta med människor – funktionshindrade – om man egentligen föraktar dem? Det är sorgligt att läsa i Svenska Dagbladet om vårdaren i Värmland  som klädde ut sig och hotade att skära av penis på en funktionshindrad som har problem med inkontinens, om han inte slutade att kissa på sig. Det framgår också att personalen var irriterad på detta. Irriterade!!!! Vad i hela friden är det jag läser? Vem har rätt att kränka någon som själv inte har full förmåga? Hot och skrämsel hör inte hemma någonstans. Och absolut inte i vården eller omsorgen. Och måtte den kissande mannen få stöd och hjälp i sitt liv av människor som aktar  istället för föraktar.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Ärland Johansson

    Hej Elisabeth!!
    Idioter finns överallt, det värsta är att den siste inte är född än. Vård och omsorg är kanske inte är det högst rankade jobben, man får det man betalar för.

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Ärland Johansson (2010-02-27 10:03)
    Tyvärr har vård och omsorg aldrig varit högt uppe på någon lista, det är inget status yrke, det är låga löner, och en ständigt tärande sektor. Det är ett stort arbete som krävs att förändra inställningen så att fler förstår att en väl fungerande hälso-och sjukvård måste prioriteras rätt så att vi får pengar till rätt saker

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.