Billigare tandvård till utsatta grupper!

 

Det ska bli billigare att gå till tandläkaren för personer med sjukdomar som påverkar tandhälsan. En arbetsgrupp har på regeringens uppdrag tagit fram en lista på sjukdomar och funktionshinder som ska ge rätt till billigare tandvård. Muntorrhet på grund av långvarig läkemedelsbehandling, svår KOL(kronisk obstruktiv lungsjukdom) och dialysbehandling är exempel på det som ska ge rätt till ett särskilt tandvårdsbidrag. Personer med svåra psykiska funktionshinder, långvariga sviter av stroke eller Parkinsons sjukdom är exempel på dem som ska få tandvård till samma pris som inom Häslo- och sjukvård. Det satsas drygt 500 miljoner på denna reform.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

12 kommentarer

  1. Jo

    Eller så hade man ju kunna göra som Socialdemokraterna o lova gratis tandvård t.o.m de att man fyllt 25.. Bättre att låta ungdomarna få gratis tandvård.. Vilken arbetslös ungdom ha idag råd att gå o laga sina tänder? För visst är vi överrens om att de råder en stor arbetslöshet bland unga idag?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-19 11:44)
    Att inte korrigera sin flextid så att det stämmer precis med hur jag arbetat är givetvis felaktigt. Det innebär inte att jag inte fullgjort den arbetstid jag skulle gjort, tvärtom. Felet är korrigerat sedan länge och att ta en debatt i media om detta tycker jag är trist. Jag är tjänstledig från 1 oktober 2010 från min tillsvidare anställning.

  3. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Jo (2011-01-19 12:43)
    Vi är helt överens om att det är en hög arbetslöshet bland våra ungdomar. Att de skulle få gratis tandvård är kanske inte rätt väg att gå men en förändring i ersättningssystemet utifrån andra kriterier än sjukdom är kanske en möjlighet

  4. Fru Karlsson

    Citat; att ta en debatt i media om detta tycker jag är trist/

    Ja det är inte kul att ha ett drev efter sig, fullt förståeligt och inte något som jag egentligen förespråkar. Vi som läser har ju inte hela bakgrunden till aktuellt ämne.
    Men det är klart att man undrar hur i allsindar du trodde att detta inte skulle upptäckas? Att allt nu är reglerat har inte med saken att göra. Om du inte tagits med ”fingrarna i syltburken” så hade det väl blivit flera liknande händelser?

  5. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-20 11:48)
    Det som presenterats som fakta är inte sant och det kan granskas i systemen som finns. Jag har varit flexledig stora delar av de 4 dagarna och övrig tid har jag med råge arbetat igen på kvällarna dessa fyra dagar . Att det inte är korrigerat är ren glömska från min sida . Att min chef har reagerat så starkt är på rent personliga grunder . Jag har arbetat betydligt mer än den heltid landstinget betalat mig för.

  6. Fru Karlsson

    Ja att vissa chefer kan ”få till det” så att det låter värre än det är, råder det inga tvivel om. Men om man är flexledig så slår man ju in en speciell kod i flexklockan och då måste ju detta synas? Förövrigt så borde de vara mer rädd om sin personal, snart vill ingen längre arbeta inom sjukvården.

  7. Bengt Boman

    Jag kan tro dig att det som nu står i tidningen är högst överdrivet. Det låter riktigt illa i mina öron att inte din chef hade förmågan att lösa detta utanför yttre insyn. Att ha instämplat betyder ju inte att man gör ett arbete och omvänt så betyder det att det mycket väl går att utföra nyttigt arbete utanför flexklockans stela ram och chefens snäva synsätt.

  8. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Bengt Boman (2011-01-20 13:02)
    Att fakta förvrängs och utelämnas för att göra ”intressant” journalistik är inte bra och vid försök att återge sanning upplevs det som bortförklaringar. Det som hänt är en händelse som fått otroligt stora och snedvridna proportioner endast med syfte att svartmåla. Som chef ”hänger” man inte sina medarbetare, det talar sitt tydliga språk i min värld.

  9. Fru Karlsson

    En bra chef hänger inte ut sina anställda! Om du är så oskyldig som du säger, vilket ju ingen av oss andra kan veta säkert, så borde din chef se sig om efter annat arbete! Jag har stött på en liknande chef inom sjukvården och vet hur maktlös man kan bara mot en chef som bestämt sig för att jävlas.

  10. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-20 20:04)
    Givetvis står ord mot ord och det kommer det att göra. Jag kan inte mer än försöka förklara och sen får jag hoppas att de som är intelligenta nog förstår vad som ligger bakom allt detta. Att tvätta sig i media är att försöka tvätta sig med trycksvärta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.