Intressant partiledardebatt!

 

En intressant partiledardebatt igår kväll i Agenda. Det visar klart på en oenig opposition med en otroligt aggressiv Jonas Sjöstedt. Miljöpartiets Gustav Fridolin har en mer saklig framtoning medan (S) ledaren har en låg framtoning.  Denna oeniga opposition mot en tydligt enad Allians Vad som är intressant är att Vänsterpartiet förutsätter att de är med i ett regeringsalternativ 2014 vilket (S) ledaren inte alls vill erkänna. En (SD) ledare som skyller de flesta brister i vårt samhälle på en okontrollerad invandring är trist. Det som jag tycker är intressant är avslutningen på debatten där en aggressiv Jonas Sjöstedt säger att ingen privat vård och omsorg får förekomma i Sverige men Stefan Löfven vill att våra äldre ska ha rätt att välja den vård och omsorg de vill ha. En tydlig Allians står för att det viktigaste är en kvalitetskontroll istället för om det är drift i kommunal eller privat drift!  

 Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

7 kommentarer

  1. John

    Varför är det viktigare för Alliansen att privatisera sjukhus istället för att ge Sjuksköterskorna lönen på 24 000 i grundlön ? Efter alla skriverier om Carema med Vanvård och ”Vinster som går till Skatteparadis” så är du nöjd och kallar det för Kvalite å Valfrihet i Vården . Har du missat nånting ?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John (2012-05-07 22:13)
    Jag hoppas att du såg partiledardebatten i söndagskväll. Den nya partiledaren för (S) sa klart och tydligt att han inte var främmande för att låta företag ta ut vinster ur välfärden och han avslutade debatten med att säga att det var viktigt att våra äldre skulle ha rätt att välja vem som skulle utföra den hemtjänst man ville ha. Det tycker jag är tydliga signaler på att man vill tänka kvalitet och inte bara tro att det är stat och kommun som står för detta. Att sjuksköterskornas lönesättning skulle hänga samman med att man tittar på kvalitet inom välfärden är helt befängt. Du tittar på de dåliga exempel som finns inom den privata vården och dessa hittar du inom den kommunala vården också. Låt oss därför se hur vi vill ha vårt samhälle. Att kunna erbjuda våra äldre en bra kvalitet, med möjlighet att välja vilken utförare man vill ha, kommunal eller privat spelar ingen roll det är kvalitet som är viktigast.

  3. John

    Hur kan du tycka att kvalitet inom vården inte har med lönesättningen att göra nu när exemplet som visar sig att Sjuksköterskorna som inte får en ingångslön på 24 000 hellre åker till Norge och jobbar? Underbemanning inom sjukvården , besparingar till Jobbskatteavdrag . Personal går på knäna av allt slit . Sommarens rekrytering av personal till Sjukvården ser ut att gå riktigt tungt. Vad är problemet , 3-års studier och 20 000 eller ? Du är ju Politiker . Vad gör du för att hjälpa dina Kamrater ?

  4. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John (2012-05-08 21:26)
    Det är intressant att du nu väljer att likställa kvalitet med pengar. Du är inte speciellt konsekvent i ditt resonemang! Det är en tuff situation inom sjukvården och det har tyvärr sett ut så sedan mitten av 1980 talet. Det beror inte på vem som sitter vid regeringsmakten. Tyvärr kan du inte skylla på detta. Det finns mycket att göra för att locka fler unga att vilja arbeta inom vård och omsorg. Vi måste höja statusen inom dessa yrken och där finns givetvis en bättre lönesättning som en av morötterna. Vad som också är betydelsefullt i denna fråga är att både landsting och kommun har ett själstyre vilket innebär att de fattar sina egna beslut och om du tittar på vem som styr landstinget i Västerbotten kanske du kan ställa frågor till de ansvariga varför sitautionen har sett ut som den gör de senaste 30 åren!

  5. John

    Intressant vore att veta hur röstningen har sett ut i alla beslut som har klubbats igenom i Landstinget. Inte tror jag att de Borgerliga som helst ser att en privat sköter sjukvården skulle ge en möjlighet till att Landstinget skulle gå med vinst. Men intressant är att veta hur du ska höja statusen i sjukvården , men som de ser ut så vill du också höja lönen . Jag vet inte om du är mera konsekvent i ditt resonemang.Du tycks också likställa kvalitet med pengar . I dessa tider ska de ju sparas på allt såsom Jobbskatteavdrag , läs också den utredning som är gjord om detta påfund och så hyllad av Borg och Reinfeldt.

  6. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till John (2012-05-09 20:07)
    Att se livet i svart eller vitt leder aldrig till förändring eller utveckling. Jag har sagt det så många gånger till dig. Det finns bra kommunal vård och det finns bra privat vård. det ena utesluter inte det andra. det kallas att de kompletterar varandra! Det finns många sätt att höja statusen inom vårdyrket, ett sätt är att erbjuda högre lön men det finns andra sätt också!

  7. John

    På vilka andra sätt ska vi höja Statusen i Vården än genom löneförhöjning? Hur ska vi locka dit folk för att få bot på underbemanning ? Vilka andra sätt ? Berätta gärna , för jag tror andra liksom jag vill veta .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.