Olika syn på alkohol !

I går debatterade jag alkohol och tobakspolitik i ett folkhälsoperspektiv. Det blev en intressant debatt eftersom det handlade om hela Norden och det ser olika ut i de olika länderna. Ett av de förslag som presenterades var att vi skulle arbeta för samma promillenivå oavsett om det är till sjöss eller på land. Intressant är att Finland har 1,0 promille till sjöss och på Åland är det samma förutom för yrkesfiskare där är gränsen ännu högre. Ända upp till 1,5 promille. Jag tycker Sverige har en bra
lagstiftning och när vi dessutom beslutat att sänka promillegränsen till sjöss är det ett bra föredöme för resten av Norden. Olycksstatistiken presenterades häromdagen och visade att dödsolyckorna till sjöss minskat med nästan hälften.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Sven.

    Hur skulle resultatet se ut om riksdagens ledamöter kontrollerades, i avseende på konsumtion och nykterhet i deras arbete och fritid?

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Sven. (2012-11-02 11:16)
    Det finns en lagstiftning i vårt land som reglerar hur hög promillehalt av alkohol som får finnas i blodet när vi kör bil, båt, snöskoter eller vilket fordon vi nu framför. Detta är en lagstiftning som gäller alla i vårt land när vi framför ett fordon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.