Alla jobb behövs!

 

Enligt nya siffror nyttjar drygt 450 000 svenskar möjligheten att göra avdrag för hushållsnära tjänster, sk RUT avdrag. Av dessa är 1/3 ensamstående äldre kvinnor bland de övriga är majoriteten barnfamiljer. Denna möjlighet som finns att vi får göra avdrag för hushållsnära tjänster har genererat ca 9000 helårstjänster i Sverige. Debatten har varit stor och oppositionen har varit stora motståndare till RUT avdrag. Däremot har ROT avdrag inte ifrågasatts i samma omfattning. Nu sker debatten i betydligt mindre omfattning och Socialdemokraterna har till och med sagt att de inte kan tänka sig att ta bort RUT avdraget. Det är positivt att de flesta partier är överens om att det är bra att vi skapar möjligheter att underlätta vardagen för många och att det även är betydelsefullt att skapa arbetstillfällen. Alla jobb behövs.
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)
 

6 kommentarer

  1. Leif

    Roliga är ju att ni (borgare i allmänhet) ser ner på människor som får bidrag och här har ni ett bidragsystem som ni hyllar. Men det är ju för att dom som får bidrag har råd med det. Sicken dubbelmoral. Spyr bara åt tanken att ni utan problem att hjälpa människor som har det gott ställt men svaga människor vänder ni ryggen till. Förstår om du inte har en spegel i ditt hem, för skulle jag stå för en sådan politik skulle inte jag kunna titta mig i spegeln. Fy fan!

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Svar till Leif (2013-01-07 13:20)
    Att drygt 9000 nya arbetstillfällen skapats tack vare denna reform är positivt. I denna bransch fanns tidigare många som arbetade ”svart” och på grund av det saknade trygghet. Att istället kunna arbeta med andra förutsättningar är även det positivt.

  3. John

    Jo , Carl Bilt betalade visst svart för barnflickan eller hemhjälpen om jag inte minns fel. Nu kanske den tjänsten har blivit vit .

  4. Åsiktsmaskinen

    RUT/ROT är bra, mycket bra. Men det behöver utvecklas för att skapa ännu fler jobb.
    För att utveckla RUT/ROT behöver vi se vilka som använder sig av det mest så vi kan styra utvecklingen åt rätt håll, ur ett jobb-perspektiv.

    För att göra det behöver vi ta reda på i vilka samhällsklasser RUT/ROT används mest så utvecklingen styrs åt rätt behov. Så för att kunna skapa ännu fler jobb anser jag att RIksdagens utredningstjänst ska titta på i vilken omfattning hög och låginkomsttagare använder sig av RUT/ROT.

    Jobben är viktigast och alla skattepengar ska gå till att skapa fler jobb.

    Så för jobbens skull, låt frågan utredas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.