Radiodebatt om preventivmedel!

 Västerbotten är det enda landsting som inte erbjuder subventionerade p-piller till unga kvinnor under 26 år. Detta är ett ställningstagande man grundat på att antalet tonårsaborter är låga i länet och landstinget anser att kondom ska användas som preventivmedel istället. Statistiken ser inte riktigt ut så som landtinget vill tro och det finns flera landsting som subventionerar p-piller till unga som har lägre antal tonårsaborter än Västerbotten. Jag ifrågasätter inte att landstinget lyfter fram kondom som ett bra preventivmedel men det ena utesluter inte det andra. I går debatterade jag denna fråga i Radio Västerbotten och jag är övertygad om att det inte är sista gången denna fråga kommer att debatteras.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Daniel

    Själv tycker jag det är skandal att det kostar 7000 kronor att sterilisera sig i VB när det är gratis i nästan alla andra landsting. Skandal!

  2. Åsiktsmaskinen

    För min del tycker jag sdet är betydligt värre att Moderatledda Stockholms landsting kategoriskt och hårdnackat driver ett hårt motstånd att ge mindre bemedlade barnfamiljer bidrag till glasögon.

    Innan Moderaterna ändrat på detta tycker jag ni saknar all trovärdighet i alla typer av landstingsfrågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.