Utrikespolitisk debatt !

I dag är det utrikespolitisk debatt i kammaren i Riksdagen. Vår utrikesminister Carl Bildt beskriver den utveckling som sker i vår omvärld och de utmaningar som finns. Ett öppet Europa är av stor betydelse för Sverige. Alla demokratiska länder i Europa som kan och vill uppfylla de krav som EU ställer ska beredas en möjlighet att vara medlem i den Europeiska unionen. Jag ska upp i talarstolen lite senare i dag och ta upp en viktig fråga som berör mänskliga rättigheter. Det handlar om en kvinnas rätt till sin egen kropp och att varje land ska ha en lagstiftning som inte hindrar en kvinna som önskar göra abort. Vi har flera länder inom EU där abort är förbjudet och det leder till olagliga aborter som inte är säkra . Det finns mycket kvar att göra

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>