Ökat våld mot kvinnor!

El Salvador är ett av de länder i världen där flest mord på kvinnor begås. På senare tid har flera nya brutala våldsdåd fått stor uppmärksamhet i landet. Våldet mot kvinnor hänger enligt kvinnoorganisationer samman med att så få gärningsmän ställs till svars för sina handlingar. På senare tid har landets medier rapporterat om flera brutala mord på kvinnor, utförda av deras män eller pojkvänner. Ett av de mest uppmärksammade fallen gäller mordet på en 41-årig kvinna, som sköts till döds i sitt hem i San Salvador. Trots att mycket pekar på att det var hennes man, som är chef för ett storföretag, som utförde dådet så släpptes den misstänkte fri av en domare som hänvisade till en teknikalitet i utredningen. Straffriheten som omgärdar detta och många andra fall sänder ut en signal om att inget kommer att hända dig om du dödar en kvinna. Statistiken visar att  av de 270 mordfall som presenterats i rättegångar sedan  en ny lag infördes om våld mot kvinnor  har endast 7 fall klassificerats som kvinnovåld, och endast 3 av dessa fall resulterade i fällande domar. Fungerar denna lag ? 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) 

2 kommentarer

  1. rundvikarn

    Det tragiska är att polisen struntar i mordhot via sms , sönderskurna däck och annat om det är ”rätt” person som begår dessa dåd .

  2. Svenne

    …El Salvador..? du vill inte kommentera den medialt uppmärksammade våldtäkten med en flaska, som skedde i Umeå nyligen?
    Du åker till Indien, pratar om El Salvador men problematiken finns 12 mil bort.. och har sin förklaring.. som du och dina partikamrater vägrar ta i med tång..

    Men du, nästa gång du träffar Waberi, gå då fram till honom och –Ta i hand– och fråga honom hur han ser på kvinnor och deras rättigheter i allmänhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.