Stärka den ensklides rätt att välja!

Den 1 juli inträdde en ny lag vars syfte är att motverka fusk och felaktigheter inom stöd och service till vissa funktionshindrade, framförallt den personliga assistansen, och inom assistansersättningen. Lagen ska också stärka enskilda personer med funktionsnedsättning så att de får det stöd de behöver och är berättigade till. Möjligheten för enskilda personer med funktionsnedsättning att själva anställa eller anlita sina personliga assistenter återinförs också. Att själv få bestämma vem som ska komma hem till mig och hjälpa mig med det jag behöver är positivt. Det är tråkigt att vi ska behöva ändra lagstiftningen för att människor inte ska kunna fuska med assistansersättningen. Tyvärr drabbar detta fusk även de som behöver hjälp och stöd och det skapar onödiga besvär för de som verkligen är i behov av hjälp.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Blir så överraskad när jag läser hur arbetsgivare kan fuska via era ”nya” fina regler. Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me. Nu när ni är uppe i 12-13 gånger, skäms ni än?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Att stärka upp befintlig lagstifning är något som görs kontinuerligt. Omständigheter förändras och då måste lagstifningen också göra det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.