Mänskliga rättigheter!

Jag träffade företrädare för RFSU häromdagen och vi diskuterade mänskliga rättigheter, sexualitet och den oroande trend vi ser idag inom EU när exempelvis abortmotsåndet växer i allt fler länder. Det handlar om sexuell reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) och det handlar om rätt till sin egen kropp. Inom många områden är vi så upplysta i Sverige men när det kommer till sexualitet är det tydligt att normerna har förändrats vad vi anser vara OK och inte. De flesta landsting har ungdomsmottagningar eller motsvarande och här borde det vara självklart att både tjejer och killar söker sig dit för att få information. Tyvärr ser det inte ut så! En annan grupp i vårt samhälle som RFSU arbetar för är äldre, varför förutsätter vi att bara för att man blir äldre så har man inte behov av närhet från sin partner? Det oroande motståndet mot abort som växer i Europa är oroande och med allt fler politiska partier som växer fram inom Europa så kommer frågan om abort inte att bli enklare. Det finns många frågor som är oroande.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Håller med om att detta är ytterst viktiga frågor!

    Hur ser du som politiker på att svenska politiker röstar för kraftiga begränsningar av kvinnors rätt till sina egna kroppar i EU-parlamentet?
    Är det, i dina ögon, något som skulle påverka ett samarbete på hemmaplan eller tycker du att det inte spelar så stor roll?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det är väldigt oroande att det växer fram fler och fler partier i Europa som inte tycker att kvinnor är lika mycket värda som män. Jag tycker det är ett väldigt viktigt val till Europaparlamentet i maj och jag arbetar hårt på att få så många som möjligt att gå och rösta. Vi kan inte se en utveckling där partier som tror på protektionism inom alla områden får ta majoritet. Jag är övertygad att det påverkar vårt samarbete även på hemmaplan eftersom den globaliserade värld vi lever i närmar sig för varje dag och vi påverkas av beslut på alla nivåer i Europa.

      • Oberoende politisk bedömare

        Hur långt är Moderaterna beredda att gå för att tvinga KD att inte fortsätta rösta för kraftiga inskränkningar i kvinnors rätt till sina egna kroppar?

        Är det något som kan äventyra Alliansens sammanhållning här på hemmaplan?

        Så länge ni står i union med KD så säger ni också indirekt att ni accepterar och stödjer de ( i mina ögon) fruktansvärda åsikter som KD röstar för i Europaparlamentet.

        • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

          I en Alllians så innebär det att man förhandlar och samsas om en gemensam politik. Det innebär inte att vi stödjer eller håller med till 100% i den politik som de övriga partierna står för. När det kommer till de omröstningar som sker i Europaparlamentet så är det många partier runt om i Europa som är betydligt mer konservativa när det gäller kvinnors rättigheter än vad vi är i Sverige och det visar att vi behövs för att bekämpa dessa åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.