Beslut ska tas där de hör hemma!

I måndags kväll hade vi besök av en av Nya Moderaternas toppkandidater till Europaparlamentsvalet den 25 maj. Carl-Oskar Bohlin hade bjudits in av Jägareförbundet i Lycksele för att pratat rovdjurspolitik kopplat till Europavalet. Carl-Oskar var tydlig i sitt anförande varför är det viktigt att gå och rösta den 25 maj. Det är inte rätt att lagstiftning i Bryssel ska styra hur många vargar vi ska ha i Sverige. Det finns tydliga exempel på att lagstiftninegn inte hängt med och stämmer inte överens med den verklighet vi lever i idag. Det är viktigt att kunskapen och förståelsen för EU ökar eftersom lilla landet Sverige är ett exportberoende land och drar stora fördelar av ett medlemskap i EU. Däremot ska EU stå för gränsöverskridande lagstiftning och inte besluta om frågor som bäst kan beslutas på nationell nivå. En rak och tydlig Carl-Oskar!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  1. "Dosan"

    Modiga ord från någon som representerar ett parti som endast ser övriga Sverige som ett jobbigt bihang till Stockholm.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det handlar om att vi subsidaritetsprövar alla förslag som EU lägger fram. Var ska dessa beslut fattas, är det på rätt nivå?

  2. Oberoende Politisk Bedömare

    Intressant att du säger att besluten skall fattas där de hör hemma samtidigt som ni inom Moderaterna har ett mycket djupt samarbete både nationellt och internationellt med ett parti som kraftigt vill inskränka på kvinnors rätt till sina egna kroppar.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      För att ett samarbete finns med olika partier innebär inte att man är eniga inom alla områden. Vi är en stark röst när det gäller frårgor inom SRHR.

      • Oberoende Politisk Bedömare

        Men samtidigt så skänker ni också legitimitet för dessa vidriga ställningstaganden när ni väjer att samarbeta med detta partiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.