Valfrihet är utvecklande!

Svenskt Näringsliv har en ny VD sedan två månader tillbaka. Carola Lemne har varit verksam inom vårdsektorn både med landstinget som huvudman och med en privat aktör som huvudman. På en debattsida i Dagens Nyheter skriver hon om den snedvridna debatten som pågår, underblåst av den röd/gröna oppositionen. Carola Lemne skriver om vinster i välfärden, hennes utgångspunkt är att både offentliga och privata verksamheter har en viktig roll att spela och att debatten om att inte tillåta vinster i den privata verksamheten är underlig. Frågan alla borde ställa sig är om det är bättre att verksamheter går med förlust.
Läs hela artikeln här: http://www.dn.se/ekonomi/vinster-ar-nodvandigt-i-valfarden/

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. Leif

    Vad konstigt att just denna människa är positiv till privata alternativ inom vården. Tror du folk är dumma i huvudet?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Om du tittar på de företag som finns inom skola, vård och omsorg så är drygt 80% små eller medelstora företag med max 20 medarbetare. dessa företag återinvesterar 80% av sin vinst i verksamheten. De riskkapitalbolag som finns verksamma visar inte upp någon vinst, läs deras årsrapporter! För att driva ett företag måste man göra en vinst, det kan inte vara så att företagen ska göra förlust.

      • lf

        Elisabet Björnsdotter Rahm prisar ju möjligheten att välja ex,vård.
        Jag har beskrivit svårigheter för de minst bemedlade att kunna välja.Men jag har förstått att hon inte förstår.Hon tillhör socialgrupp 1 och lever i en helt annan verklighet.
        Då hon uppmanade den 85 årige skogsarbetaren att inhämta broschyrer från socialstyrelsen för han skulle se vart han fick den bästa vården då förstod jag att hon lever på ett helt annat plan.
        Vi måste få bort denna regering som satsar på de som har kontakter och inflytande och som inte ser till de som bäst behöver en bra vård.

        • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

          Jag tycker att du ska se hur verkligheten ser ut, hur det går till när man som medborgare använder sin valfrihet. det handlar inte om vilken s.k socialgrupp man tillhör. Det jag beskrev som du återigen valde att misstolka var att alla som är i behov av hemtjänst får information från den ansvariga socialtjänsten om vilka alternativ som finns att välja på. Jag har inte uppmanat någon att söka broschyrer utan alla får samma information när ett beslut finns om behov av hemtjänst.

          • lf

            Nu har jag förstått att du inte begriper.
            Den 85 årige skogsarbetaren ska inte behöva välja.Han skall ha den bästa vården.

          • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

            Diskussionen blir konstig när du dra den till en spets! Varför ska inte en ensmastående skogsarbetare kunna välja vem som ska komma hem till honom och ge honom vård? Alla har rätt till bra vård och omsorg! Jag informerar dig om hur vårt system fungerar idag. När du har fått en biståndshandläggare från socialtjänsten som godkännt att du ska få hemtjänst så har dom skyldighet att informera dig om vilka olika alternativ som finns att välja på. De rekomenderar ingen uten ger dig alternativ. Vill du inte välja någon så blir du hänvisad till en utförare( privat eller kommunal) i närheten av din bostad. Det är inte svårare än så och det innebär inte att du får en sämre kvalitet för att du inte vill välja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.