EU länder skickar hjälp!

Den fruktansvärda skogsbrand som råder i skogarna kring Sala är en stor katastrof. Tusentals människor har tvingats fly från sina hem, en positiv nyhet kom i dag som talar om att vissa nu kan återvända hem men måste ligga i beredskap för att återigen lämna sina hem. SOS Alarm har fått in larm att rök spridits sig till Västerbottens inland och ännu längre upp till Norrbotten. Räddningstjänst arbetar febrilt med att släcka branden och nu skickar även andra EU länder hjälp till bekämpning av branden. Grekland har erbjudit Sverige annan hjälp att bekämpa den svåra skogsbrand med hjälp av olika övervakningsutrustningar. Denna hjälp är en av fördelarna med att vara medlem i EU. Länder som hjälper andra länder inom ramen för EU:s civilskyddsmekanism får själva bekosta sin insats men de kan i efterhand få hälften av sina kostnader ersatta från EU:s budget.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  1. Nils Johansson

    *skratt*
    Poängen med att ha politiker som värnar om sitt eget folk är att då har vi haft egen utrustning att bekämpa elden med!.
    Men moderaterna värnar ju inte om Sverige och folket, så är det!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Mitt inlägg handlar om att det är positivt att EU länder erbjuder varandra hjälp när det behövs och att det dessutom finns ekonomiskt stöd till detta. Det är tråkigt att du inte ser alla de positiva förändringar som alliansregeringen gjort de sista 8 åren.

  2. Nils Johansson

    Alltså, nej, jag kan inte titta genom det kalejdoskop som du och regeringen använder för att förvränga verkligheten så den passar er snedvridna syn på tillvaron.

    De vattenplan sverige själv ägde hade för några år sedan sålts av regeringen (hörde jag på radion igår). (låter som en klassisk åtgärd av ”alliansregeringen” för att skapa pengar, eller hur?! cf. posten, televerket,SJ,bilprovningen,sjukvården,apoteket, mm mm).

    De plan som ryssland erbjudit oss hjälp med, som tog 40 kub.m istället för våra vattenkannor, De nekas ju i någon fjantig ursäkt som man direkt förstår att det ligger ett rysslandhat bakom och inte ett intresse att släcka branden.

    Regeringen tillsätter en utredning för att försöka hitta en syndabock och gnäller över att det är skogsvärde för miljoner som gått upp i rök.

    Men frågan är ju om sanningen någonsin kommer komma fram, att det är regeringens eget fel att de sålt planen, nekat hjälp av ryssland…
    ..samt att man istället för att rädda svensk skog och köpa vattenplan, spenderar 2 miljoner till säkerhetsdörrar åt judar för de känner sig ”rädda” då folk kritiserar deras slaktande av skolbarn på okuperad mark! (den nyheten om regeringens spenderingsval råkade va på nyheterna samma dag, så jag lägger bara ihop sjukt+sjukt=regeringen).

    Detta är ju helt jävla sjukt och det är tragiskt att du och dina likar inte inser det själv utan vill fortsätta va i styrande position!
    Det är oerhört frustrerande när man inser att de som styr saknar intellekt och kompetens och att man som Svensk intet kan göra åt denna cirkus till riksdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.