Löfven tappar förtroende och 5 miljarder!

Varje dag kommer nya uppgifter om vilken politik som de rödgröna har för avsikt att driva för Sverige. I dag kommer ett område som får mig att verkligen tappa förtroendet för att Stefan Löfven ska kunna ta ansvar för Sverige. Finanspolitiska talespersonen för (S) Magdalena Andersson och Stefan Löfven har inte missat ett tillfälle under valrörelsen att starkt kritisera den sänkning av restaurangmomsen som Alliansregeringen genomförde. Enligt (S) är det en dyr och ineffektiv reform. Kritiken har varit hård från (S) sida och (S) företrädare var tydliga med att reformen skulle ersättas av mer effektiva (S) åtgärder. Nu står det klart att den sänkning av restauranmomsen som Alliansen genomfört blir kvar. Stefan Löfven (S) tappar både i förtroende och de 5 miljarder som de räknat hem i sin budget!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Men vad är problemet Elisabeth Björnsdotter Rahm??!! Ni får ju igenom er politik fastän ni inte sitter i regering! Är inte det bra? Stefan Löfven är bunden till händer och fötter att följa er politik, om han ska få igenom förslagen i riksdagen, och det vet du, så spela inte förvånad!
    Vi kommer inte att se några stora förändringar i politisk inriktning de närmaste fyra åren, så du kan vara lugn. Kanske kan det bli lite förändringar senare i mandatperioden, när C och FP märker att de är fria från Moderaterna?!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Om det blir som du påstår förstår jag inte varför Stefan Löfven vill sitta som statsminster och föra vår Allians politik?

  2. Mattias

    varför? De har ju inte egen majoritet. När mp får som dom vill kritiserar ni borgare Löfven och när S får igenom sin politik kritiserar ni Mp. Vad är problemet? Partierna säger vad dom vill göra om de får makten, sen bestämmer väljarna vilken politik det blir…ju mer röster desto mer av den politiken…inget konstigt alls för mig. Kompromissa kallas det. Känns lite som att oavsett vad de kommer överens om så kommer du i din blogg att kritisera det. Går man till val på en redan kompromissad politik så kan man ju lika gärna slå ihop partierna till ett, eller hur?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Alliansen gick till val på gemensamma frågor och var tydlig med vad väljarna skulle få redan innan valet. (S), (MP) och (V) har lovat allt till alla enligt deras retorik och det är rätt tydligt att detta inte går att genomföra. Varför bygga upp förväntningar och lova en massa saker som sedan inte går att genomföra. Det kallas att lura sina väljare inte att kompromissa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.