Sänkt skatt betals av av höjd skatt!

I går var det partiledardebatt i riksdagens kammare och frågorna var många som debatterades. Jag tycker det är bra att frågor lyfts fram och debatteras för att politiken ska kunna väga för och emot och i slutändan fatta det bästa beslutet. Det jag har svårt att acceptera är hur Stefan Löfven på sann socialdemokratisk retorik gått fram under valrörelsen och lovat allt till alla. Löften utan innehåll och finansiering! Stefan Löfven har nu varit statsminister i drygt en vecka och han har hittills lyckats bryta i princip alla de vallöften han ställt till svenska medborgare. Den utjämning av skatteskillnaden till pensionärer som Löfven och alla (S) företrädare lovade dyrt och heligt presenteras under en undanskymd rubrik och innebär att en marginell skattesänkning för pensionärer ska betalas av pensionärerna själva genom att (S) nu återinför en särskild löneskatt för personer som fyllt 65 år. Det innebär att det på sedvanligt (S) maner inte lönar sig att arbeta utan då får man betala mer i skatt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Leif

    Det här hade inte varit lika roligt om ni INTE haft makten sista 8 åren. Erkänner du att ni gjorde livet till en pest för pensionärerna eller vad menar du?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Alliansregeringen har sänkt skatten för pensionärer fem gånger sedan 2006. (S) erbjuder 50 kr i sänkt skatt. Att den globala finansmarknaden har utvecklats som den gjort är svårt att styra över oavsett styre i ett land. Vi har en blocköverskridande pensionöverenskommelse som styrs av hur markanden ser ut runt om i världen och tyvärr har bromsen slgit till tre gånger under mandatperioden och det gynnar inte utvecklingen av penionen.

  2. Mikael Pallin (V)

    Du har suttit i riksdagen 4 år och haft arvode. Ett förtroendeuppdrag är inget jobb och ska därmed inte heller berättiga till jobbskatteavdrag.
    Men som lagstiftare har ni troligen sett till att detta även gäller er i någon liten undantagsparagraf. Ni berikar er själva på arbetslösa, pensionärer och sjuka. Är du stolt över det?

    Info från skatteverket:
    Jobbskatteavdrag

    Du får en skattereduktion för arbetsinkomst (jobbskatteavdrag) på dina arbetsinkomster.

    Jobbskatteavdraget får bara räknas av mot din kommunala inkomstskatt och inte mot den statliga inkomstskatten, fastighetsskatten eller fastighetsavgiften. Jobbskatteavdraget påverkar inte heller avgifter som allmän pensionsavgift, begravningsavgift eller avgift till trossamfund.

    Jobbskatteavdraget är inräknat i Skatteverkets skattetabeller som arbetsgivaren använder i samband med löneutbetalningar. Du behöver alltså inte själv ansöka om avdraget.

    Storleken på jobbskatteavdraget beror på hur stora dina arbetsinkomster är och om du är över eller under 65 år vid inkomstårets ingång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.