(S)vartmålar Sveriges finanser!

Efter att jag har sett finansminster Magdalena Andersson i olika framträdanden de senaste dagarna kan jag konstatera att vår nya finansminster har en helt egen verklighetsbild av Sverige som starkt ifrågasätts. Ekonomiska institut runt om i Europa beskriver Sverige som ett föredömme när det gäller att visa upp stabila statsfinanser. Sverige är det land som betalat av på statsskulden medan alla andra ökat på sin statsskuld under de senaste åtta åren. Sverige är det land inom Europa som bäst klarat av den stora finanskris som drabbat många länder inom Europa hårt. Jag tycker det är oärligt av Magdalena Andersson att beskriva Sverige som ett land i kaos när verkligheten är den motsatta. Jag förstår varför hon målar allt i svart. Magdalena Andersson och hennes kamrater inom (MP) och (V) har på sedvanligt vis lovat allt till alla och ska den sittande regeringen kunna genomföra några av alla sina vallöften måste en rad skatter höjas. Dessa skattehöjningar kommer att slå hårt mot jobben, konkurrenskraften och mot vår fortsatta välfärd.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Rubin Söderlund

    Den Moderatledda regeringen har drivit igenom skattelättnader för höginkomsttagare och betalat det med lånade pengar. Dessutom har regeringen tagit försörjningen från sjuka och arbetslösa. Arbetslösheten har ökat och närmar sig tio %. Gratis arbetskraft tillhandahålls till arbetsgivarna via Arbetsförmedlingen. Infrastrukturen underhålls inte utan vägar och Järnvägar förstörs och människoliv är i fara. Allt detta för att Du och de dina ska få lägre skatt.
    För kännedom så har pensionärer ute på landsbygden fått sänkta pensioner och högre avgifter. Snacket om att fastighetsskatten tagits bort är en ren lögn den är ersatt med en kommunal avgift och den är höjd med tusen kronor.

    En av de osmarta. Rubin Söderlund.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Tråkigt att du inte ser hur vårt samhälle ser ut. Jag tycker att du borde lyssna på ekonomiska institur runt om i Europa som alla beskriver Sverige som en förebild när det handlar om ekonomisk stabilitet och det enda landet inom EU som minskat sin statsskuld de senaste 8 åren. Sverige har stabila finanser och Anders Borg har skött våra finanser så bra att vi inte märkt av den stora finanskris som drabbat de flesta andra länder hårt. Arbetslösheten ligger på 7,4% enligt Ekonomifakta, i Västerbotten har arbetslösheten minskat rejält tack vare Alliansens politik. Ingen tiidgare regering har satsat pengar på underhåll av vår infrastruktur och därför har vi den situation vi har idag, Alliansen satsade drygt 500 miljarder på att rusta upp alla delar av infrastrukturen, jag tycker det är trist att du kastar sten i glashus när du vet hur situationen ser ut. Alla som arbetar har fått sänkt skatt och det är låg och medelinkosttagarna som gynnats mest av alla våra jobbskatteavdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.