Nobeldag och prisutdelning

I dag är det Nobeldagen. En speciell dag för många människor då den stora prisutdelningen av Nobelpris inom en rad olika områden äger rum . Under åren har pristagarna varit många och det är intressant att se vilket långt och gediget arbete som ligger bakom resultaten som idag kommer att belönas med det prestigefyllda Nobelpriset. Fredspriset som delas ut i Oslo är av en annan karaktär och de två som får priset i år är värda all uppskattning. Båda två har på olika sätt bidragit till att unga flickor och pojkar kan få en utbildning och det är grunden för fortsatt utveckling.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Alfred

    Förut var jag med optimistisk till denna dag. Men alternativ media har väll öppnat mina ögon för vad som egentligen försegår inom ”Nobels”-korridorer.

    t.ex. Du tycker att det är bra att Obama fått fredspris!? …årets fredspris må va men nu är det organisationen som sådan vi pratar om. Obama med Israel i spetsen är tidernas största krigshetsare med iran,irak,kuwait,gulf krigen bakom sig och nu syrien (och får obama som han vill så blir det nog 3e världskriget också mot ryssland). Otaliga människor är på flykt och otaliga civila har dött.. och det får han ”fredspris” för?!!!
    Detta gör att jag fullständigt dömmer ut tillställningen ”Nobels Fredspris”. När tidernas största krigsherre kan få fredspris av israels representanter, sålänge han krigar mot israels angränsande fiender… Skitsnack!

    När det gäller övriga Nobelprisen.. så kanske du såg på nyheterna nyss om James Watson som ”säljer sitt nobelpris”. Vad svensk media ”missade” (läs censurerade) var ju VARFÖR han tvingades sälja sitt nobelpris.
    Att det hade med Politisk Korrekthet att göra. Att han blivit utfryst och hånad för att han öppet beskrivit vetenskaplig Fakta om Ras. Han, upptäckaren av DNA molekylen, hävdade ju det vetenskapligt bevisade faktumet att raser är olika och att vita rasen är intelligentare än svarta.
    Just därför blev han utfryst, avstängd från olika uppdrag, mm mm och han sa sig nu va tvingad att sälja sitt nobelpris för att ”återinträda i det offentliga livet”.

    En organisation som inte följer vetenskapliga bevis VAR ÄN det leder en är inte värdig att hyllas!

    Detta bevisas ju även av ”Granskning Sverige” som ringt upp nobelkommiten och frågar om detta… och kort summerat så måste man vara politiskt korrekt för att få nobelpriset, vad man har åstadkommit rent vetenskapligt baserat på fakta och bevis har ingen betydelse. (hör själv här https://www.youtube.com/channel/UCaZN7MS2Wv7ZR5fwxu-gh0g ).

    Så kort: Denna organisation och tillställning som förut baserades på vetenskapliga prestationer har nu blivit en politisk propagandamaskin för att hylla mångkulturen, en apparat för att propagera för det felaktiga påståendet att ”vi är alla lika” osv. istället för att se till det vetenskapliga värdet i en upptäkt. Och för detta förtjänar Nobels dag inte längre att hyllas utan förkastas!.

  2. Jan-Erik Lindholm

    Läste i dagens lokaltidning om att du tycker att Anna Kinberg Bartra är mer statsmannamässig än Stefan Löven, det är väl i och för sig inte så konstigt att du tycker det, skulle i alla fall villa att du utvecklade ditt resonemang i den frågan?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det är väldigt tydligt att Stefan Löfven inte har erfarenhet av att sitta i riksdagen och förstå hur arbetet fungerar. Det är väldigt tydligt när media visar upp hur han uttrycker sig vid besök, presskonferenser. Det är tydligt på så många sätt och det visade beslutet om att utlysa extraval inte minst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.