Miljöpartiet försvinner blad efter blad!

Tonläget är högt inom Miljöpartiet. Den ena parten av samarbetsregeringen är helt eniga i sitt ställningstagande att det samförståndsavtal vi idag har med Saudiarabien ska avslutas. Enligt media har både utrikesminsiter Margot Wallström och statsminister Stefan Löfven sagt att Sverige kommer att förlänga vårt avtal med Saudiarabbien. Ärendet bereds just nu på regeringskansliet och kommer att avgöras under våren. Att de båda partierna inom den så kallade samarbetsregeringen står på helt olika sidor i denna fråga är inte den bästa förutsättningen för samförstånd. Miljöpartiet har fått backa på en rad olika vallöften under den tid de suttit i beslutande ställning och på ett symboliskt sätt innebär det att blad efter blad försvinner på Miljöpartiets maskros och kvar är snart endast en stängel som försvinner vid nästa vårstorm.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

10 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det är trist när man använder härskarteknik och tilltalar sin meddebattör, Tyst nu lilla du!

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Och Fp,C o Kd de fick igenom ALLT de lovat i valrörelsen eller?

    Ett tips, för demokratin,folkets förtroende för politiker, lägg ner din blogg.

    Okunskapen om hur samhället fungerar lyser igenom i dina bloggar, Ni politiker ärINTE representativa för folket, långt därifrån.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Har du läst vad många miljöparister själva anser om vad som sker? Jag har svårt att förstå varför du läser min blogg om du inte tycker att den är bra.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Miljöpartiet är starkt emot samarbetsavtalet med Saudiarabien och detta mycket på de grunder de är ursprungna ifrån. Miljöpartiet har gått från ett vänsterliberalt parti med miljöfokus till ett betydligt mer vänsterorienterat parti. Om miljöpartiet får ställa sig bakom politik som direkt strider mot deras ideologi tappar de verkligen alla sina ideologiska blad i sin maskros.

  2. lf

    Du använder samma taktik som en av dina kolleger då du kommenterar bloggkommentarerna.
    Om man inte gillar din blogg så skall man inte läsa den.
    Menar du verkligen vad du säger.Hur kan man gilla eller ogilla din blogg om man inte har läst den!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag tar ansvar för min blogg, skriver och kommenterar det som händer i vårt samhälle. Jag svarar också på kommentarerna. Om det är någon som inte tycker att mina blogginlägg är bra så är det trist. Min ingång i detta är att jag tycker det är upp till var och en att välja vad man vill läsa och tycker man inte om det man läser så förstår jag inte varför man ska fortsätta.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Hade denna fråga varit enkel att svara på skulle vi inte se en så omfattande debatt och oenighet och att den dessutom behöver en lång beredning på regeringskansliet förstärker komplexiteten i denna fråga. Export av försvarsmaterial omfattar en dryg procent av den totala svenska exporten. Ofta kommer det positiva följdeffekter av vår export av försvarsmaterial iform av exportavtal inom andra omvården. Vi ser också ett samarbete när det handlar om teknikutveckling mellan de 30 länader vi har tecknat ett sk MOU ( memorandum of understanding) Sverige exporterar i dag försvarsmaterial till flera länder där vi kan diskutera demokrati och respekt för mänskliga rättigheter som Thailand och Indien. Vi har också sett att svenska vapen använts i betydligt fler länder än till de länder vi exporterar till trots att det finns avtal om att ett land inte får sälja vapen vidare till krigförande länder. Brott mot mänskliga rättigheter och avsaknad av demokratiska rättigheter kan aldrig försvaras. Sverige har ett av världens starkaste kontrollorgan för vapenexport och tillståndsprövning. Jag kan inte ge ett rakt besked eftersom jag inte är inte är fullt insatt i denna komplexa fråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.