Tråkig syn på finanspolitik!

Jag tycker det är intressant att lyssna på hur vår finansminister får media utrymme och på ett så raffinerat sätt väljer att presentera sin och den rödgröna samarbetsregeringens syn på hur Sveriges finanspolitik ska skötas efter åtta år av Alliansstyre. Välskötta offentliga finanser är en förutsättning för jobb, tillväxt och konkurrenskraft. När 1990-talskrisen slog till saknade Sveriges ekonomi motståndskraft. Följden blev åtstramningar, krispaket och budgetsaneringar. Mellan 1990-1994 försvann 500 000 jobb. Göran Persson (S) skapade en ny ekonomisk ordning som syftade till att vi skulle stå väl rustade nästa gång vårt land utsattes för en lågkonjunktur. Nu vill Magdalena Andersson riva upp denna ekonomiska ordning som tjänat oss väl och som har varit en viktig orsak till att Sverige sänkt vår statsskuld från 75% till 38% . Det är oseriöst av den rödgröna samarbetsregeringen att ge Konjunkturinstitutet ett uppdrag att utreda denna förändring. Sverige behöver ordning och reda i finanserna för att klara nästa lågkonjunktur.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Bergis

    I dag lever nästan en kvarts miljon pensionärer i Sverige under EU:s fattigdomsgräns. Andelen fattiga äldre har ökat dramatiskt sedan 2006. Alla lyfta alla pensionärer över fattigdomsgränsen skulle kosta runt 4,5 miljard kronor varje år. Samtidigt lägger vi ut över 100 miljarder varje år på att agerea socialbyrå åt alla utlänningar som vill komma hit. Något har gått väldigt fel i Sverige och politikerna har det största ansvaret.

  2. nisse

    Jaa du Elisabet du prata jobb nu får vi se hur Du kan påverka du som kommunpolitiker i lycksele när det ska grävas i skatteverket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.