Nya namn på samma satningar!

Jag tycker det är intressant att se hur Alliansens reformer byter namn och presenteras som nya satsningar i den rödgröna budgeten. Några exempel är kömiljarden som Alliansen gav som morot till alla de landsting som arbetade bort sina köer till specialistsjukvården. Nu heter det att en ny satsning på hälso-och sjukvård görs. Den riktade satsning som Alliansen införde till 1: lärar tjänster heter nu karriärtjänster i den rödgröna budgeten. Spännande med nygamla satsningar med ny beteckning men med samma innehåll.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Peter Åberg

    Som jag ser det är det viktiga att det finns en viss samsyn mellan blocken om de problem som finns på olika områden i samhället. För svenska folket är det viktigare att åtgärderna vidtas än vilket parti som vill ta åt sig äran. Tyvärr verkar det ofta som om det är viktigare för allianspartierna att vinna politiska poäng än att kompromissa över blockgränsen för att åstadkomma bra beslut för medborgarna.
    I den nuvarande budgeten är 1:a lärarsatsningen bara en liten del i alla de satsningar som regeringen gör inom skolområdet.
    På tal om att saker byter namn. Var det inte moderaterna som ogenerat tog tillnamnet arbetarpartiet? Undrar hur många arbetare som tycker att moderaterna är ett arbetarparti?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Min ingång i detta inlägg är ganska enkel. Jag tycker det är bra med samsyn och blocköverskridande uppgörelser inom områden där långsiktiga beslut är av betydelse. Av vilken anledning presenterar då den rödgröna regeringen genomförda Alliansreformer som en ny satsning men med ett nytt namn. Långsiktigheten faller och förvirringen ökar. Nya Moderaterna använde slogan ” det nya arbetarpartiet” när vi kom till makten 2006. Vem är arbetare i dina ögon? I mina ögon är det alla som finns tillgängliga på arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.