Varför uppfinna hjulet om och om igen?

Världen är inte svart eller vit, det finns en rad gråzoner att förhålla sig till. Socialstyrelsen har tagit temperaturen på den svenska äldreomsorgen och tittat på all äldreomsorg i landet oavsett driftsform och utförare. Den rapport som presenteras visar att kvaliteten och nöjdheten från brukarna ökar men att det finns skillnader mellan den kommunala äldreomsorgen och den äldreomsorg som drivs med andra driftsformer. Inom äldreomsorgen som drivs med alternativa driftsformer kan man bland annat se att betydligt fler äldre själva får påverka när de går och lägger sig, det handlar om bättre rutiner för måltider över dygnets alla timmar och att det finns en aktuell genomförandeplan. Vill man ha den bästa omsorgen för de äldre kanske man kan hitta bättre samarbetsformer mellan olika aktörer för att inte behöva uppfinna hjulet om och om igen!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. lf

    Ser att du i din presentation står som politisk företrädare för moderaterna.Min fråga är:Har du en anställning hos moderaterna?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Eftersom du är så intresserad kan jag informera att partier har ombudsmän eller tjänstemän som anställda, inte politiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.