Det gäller att vara vaksam!

Sommaren närmar sig och då ökar intensiteten på de företag som skickar ut bluffakturor. Jag kan inte låta bli att reflektera över vilken stor kriminell verksamhet detta är. Vi har på vårt företag under drygt 6 månader blivit utsatta för ett förtag som skickar fakturor på en tjänst vi inte beställt. Fakturorna ser äkta ut och det är svårt att avgöra om detta är ett seriöst företag eller inte. I samma veva som företaget började skicka fakturor till vårt företag så var det ett stort inslag på nyheterna om blufföretaget och om deras metoder. När jag läser om företaget så ser jag att det är många som blivit utsatta för deras metoder och de är polisanmälda ett antal gånger. Det gäller att vara vaksam!

Elisabeth Björnsdotter Rahm

3 kommentarer

 1. Leif

  Skoj att du vågar ta upp dina polares problem. Tyvärr är ni ju alldeles för slapphänta när det kommer till företagarna. DOm får ju göra vad som helst för att tjäna sig en hacka. Ungefär som MP och islamisterna.

 2. Oberoende Politisk Bedömare

  Ofta föregås dessa fakturor av ett telefonsamtal som försöker få mottagaren att gå med på att beställa en katalogprodukt som inte finns.
  Med ett ytterst simpelt och välkommet lagförslag att inte tillåta förmedling av varor och tjänster såvida inte beställaren initierar samtalet.

  Enkelt och 99% av alla bluffakturor skulle försvinna. Dessutom skulle många företag spara mycket tid genom att slippa ta emot alla dessa säljsamtal som i ytterst få fall leder till köp.

  Win-win-win.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>