Demokratisera mat?

Det är intressant att följa vad som händer i våra nordiska grannländer. Det är frågor av olika dignitet som kommer upp på agendan. En av de senaste frågorna handlar om att lyfta fram nordisk mat. Nordiska ministerrådet vill demokratisera den nordiska maten. Hur gör man när man demokratiserar mat? Bakgrunden till detta ställningstagande är att man från det Nordiska ministerrådet vill lyfta fram den matkultur vi har i norden och att vi ska prioritera nordisk mat i skolor och annan offentlig sektor. Detta ställningstagande väcker frågor.Hur gör man med ett land som Norge som inte är medlem i Eu och som gärna inför protektionistiska tullar mot ex. svensk mat. Det finns en del frågor att lösa innan vi demokratiserar den nordiska maten.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>