Heja Västerbotten!

Försäkringskassan presenterade inför Mors Dag en intressant rapport. De senaste tio åren har mammornas uttag av föräldrapenning fram till att barnen fyllt två år minskat med i genomsnitt 21 dagar. Samtidigt har männen ökat sitt med 15 dagar. Det betyder ett mer jämställt nyttjande av föräldrapenningen. Bland männen så tas flest dagar ut i Västerbotten och i Stockholms län Utvecklingen tyder på att föräldrarna använder föräldrapenningen i något mindre omfattning i dag än vad fallet var för barn födda 2003. Samtidigt har den obetalda föräldraledigheten under perioden ökat, framförallt för kvinnor. En positiv utveckling

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>