Våga tänka nytt!

Det råder brist på en rad olika kompetenser inom sjukvården idag och framtiden ser inte bättre ut. Det är stora diskussioner om läkarbristen och sjuksköterskebristen, nu uppmärksammas även bristen på undersköterskor. För att behålla de undersköterskor vi har inom vård och omsorg måste kompetensen tillvaratas på ett mycket bättre sätt än vad den görs idag, vi måste renodla professionerna betydligt mer för att höja statusen. Det nya förslaget med en snabbutbildning till undersköterska är helt fel väg att gå. Det är en stor skillnad i kompetens mellan den som gått en tre årig undersköterskeutbildning och den som går en snabbutbildning på ett år. Ska vi behålla medarbetare inom vård och omsorg måste vi våga tänka nytt och se möjligheter till andra arbetssätt för att få fler att välja området vård och omsorg.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>