En otrygghet som inte är ok!

Nu har kammarrätten fastslagit att Västerbottens inland inte behöver mer än 1 polispatrull i tjänst under vardagkvällar. Västerbottens inland är stort och det är ett orimligt stort område att ansvara för som ensam polispatrull. Vi har läst ett antal artiklar om människor boende i någon av våra inlandskommuner som väntat många många timmar för att få hjälp av polis. Det är inte rimligt att det ska se ut så, vi är beroende av att kunna känna trygghet även om vi valt att bo i någon av våra inlandskommuner. Det är dessutom en arbetsmiljö för poliserna som inte är bra, det innebär en stor stress att kunna bevaka ett stort område. Det är väldigt beklagligt när man som rättsinstans gör en sådan bedömning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>