En helg att minnas!

Allhelgona eller Halloween? Vad är det vi firar denna helg, eller har vi redan firat den tidigare i veckan? I tisdags hade jag flera barn och ungdomar som knackade på min dörr och sa” bus eller godis”. Det är en typisk amerikansk sedvänja som landat hos oss vare sig vi vill eller inte. Enligt Svenska kyrkan är Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som lämnat det här livet. En helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. Det rimmar därför lite illa med den amerikanska sedvänjan med monster, blod och bus eller godis.

Oavsett detta önskar jag alla en trevlig helg!

Elisabeth Björnsdotter Rahm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>