Bra samarbete löser hinder!

Omkring 65 000 nordiska medborgare bor i ett nordiskt land och arbetar i ett annat. Tillsammans bidrar de nordiska gränspendlarna med 5,3 miljarder euro till den nordiska ekonomin, samtidigt som länderna sparar in arbetslöshetsersättningar i miljardbelopp. För att arbetspendling ska fortsätta att fungera krävs det en samordning av de olika regelverk som våra Nordiska länder har. Det finns ett politiskt tillsatt Gränshinderråd som har fått de nordiska regeringarnas uppdrag att befrämja den fria rörligheten inom Norden. Det finns idag en rad olika gränshinder som redan är lösta tack vare att dialogen finns inom Gränshinderrådet. Det är ett bra initiativ att lösa utmaningar och se till utveckling i nom de Nordiska länderna .

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>