Bra att Fridolin vaknat!

Ibland blir jag så trött, nu presenterar utbildningsminister Gustaf Fridolin nyheten att barn som rör sig mer höjer sina studieresultat. Detta är verkligen inte en nyhet, det är en realitet som varit tydlig under väldigt lång tid. Nu ska Skolverket föreslå hur med rörelse kan bli en del av vardagen i grundskolan för att eleverna ska höja sina studieprestationer. Stillasittande är vanligt och alldeles för få unga rör på sig tillräckligt. Regeringen anser att det är viktigt att skolan tar tillvara på de möjligheter som finns under skoldagen för att engagera eleverna, både flickor och pojkar, till mer fysisk aktivitet. Mer rörelse i vardagen kan främja elevernas utveckling och hjälpa dem att nå utbildningens mål. Tack för att Gustaf Fridolin också vaknat!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>