Lovar allt till alla!

Det var 1 maj igår, demonstrationer med röda fanor vilket fortfarande ger mig lite obehagskänslor. Det är inte så många partier idag som använder flaggor när de demonstrerar och jag tycker att det är en förlegad tradition och som sagt var lite obehaglig. Stefan Löfven passade på igår att på sedvanligt manér lova allt till alla. Höjda pensioner till alla, baserat på vad?, från när? Alla partier är eniga om att vi måste förändra pensionerna och det finns en bred politisk enighet i pensionsgruppen. Varför fanns detta löfte inte med i den nyligt presenterade vårpropositionen? Nya introduktionsjobb ska inrättas. Extratjänsterna och nystartsjobben blir kvar men nu blir det ännu en ny form av samma sak. Det handlar om de som står lägst bort från arbetsmarknaden och det är tyvärr i många fall våra invandrare som saknar språket, saknar utbildning. Det märks att det är valår, då kan man lova allt till alla!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Olle

  Min mamma har alltid sagt att det är fult att ljuga. Men jag förstår inte varför väljarna går på det. S påstår att Alliansen rår för arbetslösheten och att S kapat 300 000 nya jobb. Det förstår man ju när aldrig högkonjunkturen varit högre. Men att Alliansen skapade mer än 200 000 jobb under värsta lågkonjunkturen i Europa det snackas det inte om. Blir så trött på politiker ,varför inte vara ärliga. Nu är det inte bara S min frustration gäller utan alla är mer eller mindre delaktiga i dessa verbala oegentligheter .
  Jag är medlem i C och vete fan om jag inte hoppar av efter Annies krumbukter i pressen. Och väljer ett enfrågeparti istället LPO .För landsbygdsfrågor kommer bara upp vid valen sen är vi inte intressanta efter valet. Vi ser oss som valboskap

 2. Michael Rönnlund

  Att sänka bidragen till villa- och bostadsrättsägare frigör 40-50 miljarder som kan användas bättre och framförallt mer socioekonomiskt rättvist.

  Att ge bidrag till rika villa- och bostadsrättsägare i storleksklassen 40-50 miljarder årligen är inte v’l använda skattemedel.

  https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

  https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Mest-skatteavdrag-till-hushall-med-hoga-inkomster/

  Att prioritera hur skattemedel ska användas räcker till många stora reformer. Kommer bli bostadspolitiska samtal efter valet. Man får hoppas att ni Moderater tar ert ansvar och stannar kvar i samtalen denna gång.För inte ens ni kan väl tycka att dessa enorma summor ska betalas ut till rika svenska som inte ens behöver det?

 3. Bergis

  Stefan Löfven grämde en nolla när han presenterade tillskottet till pensionärerna. Det behövs inte 600 kr. Det behövs 6000kr för att pensionärerna inte ska bli fattiga. Nu satsar Alliansen på afghanerna istället och väljarna har att ta ställning till detta på valdagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>