Hur räknar (V) ?

Jag har sagt det tidigare men det tål att upprepas. Man får de politiker man förtjänar. Det var mer än tydligt i tisdagens debatt i Västerbottens Nytt mellan (C) och (V). Stora delar av debatten handlade om primärvården och hur vi ska kunna lösa den stora utmaningen med få distriktsläkare och en skenande ekonomi. Ewa-May Karlsson (C) var tydlig med att det inte går att fortsätta i samma hjulspår då vi i dag ser ett underskott bara för primärvården på dryga 128 miljoner. Det finns idag något färre än 10 hälsocentraler i Västerbotten som har en annan driftsform än landstinget och det anser Liselotte Olsson(V) att vi inte har råd med. Alla hälsocentraler i Västerbottens ska drivas av landstinget, erbjuda samma vård och omsorg. Hur tänkte (V) nu, precis som vanligt skulle jag påstå, inte alls! Om alla hälsocentraler drevs av landstinget skulle underskottet vara betydligt större, det inser inte (V) utan de ser bara att andra driftsformer är av ondo och till varje pris ska förgöras. (V) ser inte att de hälsocentraler som har andra driftsformer än landstinget är tvungna att ha en budget i balans, ligger högt i kvalitetsundersökningar och högt i patientnöjdhetsundersökningar. Alla dessa fakta blundar (V) för och hur de kan tro att landstinget skulle få en bättre ekonomi inom primärvården om alla hälsocentraler drevs av landstinget är en ren och skär ideologisk idioti.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>