Snacka om 5i12!

Sverige har gått från den djupaste lågkonkonjunkturen sedan 1920-talet in i en högkonjuktur. Detta har de senaste åren visat sig med stor tydlighet att arbetslösheten sjunker och att allt fler företag står utan rätt kompetens. Nu satsar den rödgröna regeringen 2 månader innan valet på att locka fler till vuxenutbildning. Kommuner kan söka statsbidrag och regeringen har avsatt 50 miljoner kronor till landet alla 290 kommuner. Det är positivt att satsningen görs men det känns som om det är i senaste laget och det finns ingen långsiktighet i denna satsning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Anders

    50 miljoner låter som mycket pengar, men utslaget på 290 kommuer så är det bara 172 000 kr per kommun i snitt och 50 miljoner räcker inte långt ens om bara ett fåtal kommuner väljer att ta del av pengarna. En rätt så verkningslöst utspel med andra ord…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>