Varför är (S) inte ärliga ?

Varför är inte (S) ärliga i sin retorik kring de besparingar som ska göras på Arbetsförmedlingen?
Oavsett politisk nivå så missar inte (S) företrädare ett tillfälle att berätta att det är M/KD budgeten som är ansvarig för att Arbetsförmedlingen nu gör neddragningar. Den sk ”servettskiss” som statsministern raljerade över är i verkligheten en budget som tar ansvar för Sverige. . Vår budget innebär en minskning av förvaltningsanslaget på 400 miljoner kronor och det motsvarar en besparing på 700 helårsarbetskrafter på Arbetsförmedlingen. Myndigheten kommer på samma nivå som den hade 2015/16. Med andra ord en rimlig besparing i högkonjunktur.
Regeringen med sina stödpartier Centern och Liberalerna har i sin så kallade Januariöverenskommelse varit tydliga med att Arbetsförmedlingen ska reformeras och de har inte skjutit till mer resurser till myndigheten och inte heller nu i sin vårbudgetproposition. Det talar sitt tydliga språk. Det är så lätt att skylla ifrån sig på en M/KD budget när de själva blundar för sina egna beslut och inte tar ansvar för sina överenskommelser. Det är fegt och ohederligt att göra så!
 
Till skillnad från Socialdemokraterna så satsar Moderaterna på landsbygden och vi vill öka konkurrenskraften för svenskt jordbruk, skogen ska brukas och äganderätten respekteras, inte åsidosättas med naturskydd. Vägarna är viktigare än en 300-miljardssatsning på höghastighetståg, som regeringen vill ha. En ofantligt dyr satsning som gör det lite snabbare för Stockholmarna att åka till Malmö och Göteborg. Vi gör det lättare att bygga strandnära på landet, bilen är en förutsättning för landsbygden och ska inte straffbeskattas.
 
Sverige och resten av världen är på väg in i en lågkonjunktur och då behöver vi satsa på att få fler i arbete för att klara av vår välfärd, vi behöver en stark regering som står redo att möta de utmaningar som kommer. Sverige behöver en regering som tar ansvar och inte en regering som sprider fagra ord utan innehåll.
 
 
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  Att (S) orerar och producerar diametralt är väl ändå vardag, att (MP) och nu (C)+(L) antagit detsamma var ju mer än väntat. Plakatsymboliken är total och i handling för Sverige blir resultaten bedrövliga.

  Vårbudgeten blev ytterligare ett rejält kliv i urbaniseringens tecken, av detta kommer inget gott till lands/glesbygden. Att reducera lite avgifter råder inte råd på den sjuka som är spridd över Sverige från kvarteren runt Stureplan…

  Dock måste man kanske ställa sig frågan huruvida vi ska inom välfärden driva verksamheter bara för drivandet, inte för effektivitet eller nödvändighet. Ska man vara ärlig så i dylika uppenbara verksamheter skall effektivitet prägla verksamheten, inte 1970-tals baserat institutionstänkande.

  Statlig närvaro i glesbygd, njaee inte som motor, möjligtvis som effekt av andra satsningar. Vad hände med senaste förslagen om utflyttning av myndigheter från Stockholm, visst ja, Östersund och Luleå föreslås få några symboliska platser. Här ser man att helvetet lär frysa till is innan Vilhelmina, Dorotea eller Åsele skulle få nått av den kakan……Då skulle det ligga betydligt närmare att utlokalisera delar av landstingets mörka verksamheter, förlåt regionens….Men i vanlig oordning så är det tvärt emot vad (S) har kämpat för i 70 år, så jag är inte överraskad över hur det ser ut….

  Ett mycket simpelt sätt att öka incitament är att via regleringsbrev avkräva både kontanthantering och representation i varje kommuns centralort i banksystemet. Samtidigt avkräva full telefontillgänglighet och inte bara efter de största vägarna, i bästa fall.

  Vad tror du företagandet gynnas av att bankerna flyttat till kusten eller telesystemet kraschar regelbundet eller saknar täckning? Skatterna ökar på avstånd och kompensationerna är chimärer, man undrar verkligen om det är verklighetsflykt som representanter från Norr och framförallt från inlandet hemfaller sig åt. Kompensationer ja, här glömmer man bort alla som inte innehar arbete och tittar man på befolkningspyramiden ser man vilka som gång efter gång alltid får stryk…..

  I samma andetag som skatt höjs på glesbygd, energi och boende genom direkt skatt slipper alla båtägare i skärgårdarna all form av direkt beskattning, trots att kapitalbindningen och värdesäkringen är ofta större än för sportstugorna i fjällen. Det är i sanning klent med konsekvensanalyserna och det logiska tänkandet.

  Det är märkligt vad det går segt så fort man pratar om något annat än Stureplan…….

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är inte jag som ljuger, det är (S) företrädare som inte talar sanning i detta fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>